Technical Engineer voor onze zojuist gestarte productieplant

Omschrijving

Ben jij die ervaren engineer die een nieuwe productieplant van Bilthoven Biologicals komt versterken? Heb je jouw  focus op technische processen en de goede werking van de machines, dan zijn wij op zoek naar jou! 

 

Bilthoven Biologicals is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP) en BCG. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. Bilthoven Biologicals levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma.


Voor een van onze negen plants, die alle op ons terrein in Bilthoven gevestigd zijn, zijn we op zoek naar een Technical Engineer.

 

De functie

Als Technical Engineer ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de machines en technische processen binnen onze zojuist gestarte productieplant 'A10'.

 

 • Als eigenaar van de procesapparatuur ben je verantwoordelijk voor de correcte werking en de gevalideerde status van de apparatuur, inclusief de bijbehorende documentatie.
 • Daarnaast ben je vanuit onze afdeling het eerste aanspreekpunt bij apparatuurstoringen en –stagnaties.
 • Vanuit de afdeling ben je projectlead voor technische vervangings- en of verbeterprojecten.
 • Je volgt de planning op voor het preventieve onderhoud en periodieke (her-)kalibraties die in beheer van de afdeling Engineer & Maintenance zijn.
 • Je coördineert de werkzaamheden van de technische dienst of buitenfirma’s in onze plant bij het afhandelen van storingen, reparaties etc . Je hebt een belangrijke rol in het verlenen van werkvergunningen en het in-en uit gebruik nemen van apparatuur.
 • Het is jouw doel om alle aparatuur zo veel mogelijk storingsvrij te laten functioneren: je volgt de betrouwbaarheid van de appratuur nauwkeurig en adviseert tijdig over mogelijke verbeteringen of vervangingsinvesteringen.
 • Je bent betrokken bij het werken met actief poliovirus. Daarom is biosafety een belangrijk aspect van de werkzaamheden.

Vereisten

 • HBO werk- en denkniveau (eventueel MTS + of HTS opleiding).
 • Aantoonbare affiniteit met meet- en regeltechniek en met werktuigbouwkundige aspecten van utiliteiten of procesapparatuur of geautomatiseerde systemen.
 • Ervaring binnen een kwaliteitsomgeving pré (farmacie, voeding, chemie of daaraan gerelateerd).
 • Ervaring met een documentbeheersysteem en SAP is een pré.
 • Green Belt certificering is een pré.
 • Positief, wendbaar, opleveren, samenwerken en eigenaarschap zijn waarden die bij jou passen.


Aanbod

Als Technical Engineer bij BBio kun je rekenen op een goed salaris (max. € 4.484,69 o.b.v. 40 uur). Bovendien ontvang je een 13e maand en bouw je pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Je kunt kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek en je kunt gratis gebruik maken van de sportschool op het terrein. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie, maar soms ook groeistuipen.


Reken niet op een gespreid bed, wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien en een bijdrage te leveren aan onze ambitie om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Isarin, Recruiter.

Je kunt haar mailen via werkenbij@bbio.nl of bellen op 030-800 4800.Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.