Technical Engineer Cleaning & Sterilization

Functieomschrijving

Heb jij een technische achtergrond en ervaring binnen de farmacie of GMP en heb je de ambitie jezelf verder te ontwikkelen? Wil jij werken bij een bedrijf waar we vaccins produceren om kinderen wereldwijd een gezonde toekomst te kunnen bieden? Om aan de vraag naar onze vaccins te kunnen voldoen zoeken wij jou!


Bilthoven Biologicals (BBio) is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP). Daarnaast maakt BBio BCG, een medicijn voor behandeling van blaaskanker. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. BBio levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma.


De productieplant Cleaning & Sterilization (C&S) staat aan de basis van het productieproces van vaccins. Elke dag zorgt deze afdeling voor steriele producten en opstellingen voor de productie van vaccins en de kwaliteitsbewaking hiervan. Voor C&S zoeken we een Technical Engineer.


Functie

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het technisch beheer en onderhoud van productie- installaties, procesapparatuur en utilities. Je focus ligt op het tijdig signaleren en adequaat oplossen van storingen, gebreken en afwijkingen en het opzetten van gepland onderhoud voor de plant. Daarbij ben je het eerste aanspreekpunt voor de technische dienst en externe partijen. Ook werk je nauw samen met de Quality Engineers en de Plantmanager.


Concreet houd je je bezig met:

 • Het coördineren van het oplossen van eerstelijns - en veel voorkomende storingen;
 • FAT, SAT, IQ en OQ op productieapparatuur van de afdeling;
 • Het geven van instructies en technische ondersteuning aan gebruikers;
 • Het bewaken en uitvoeren van kalibraties, validaties en preventief onderhoud;
 • Het leveren van technische input bij deviaties;
 • Het beoordelen van (her)validatie plannen en verdere procesoptimalisatie.
 • Het meelopen / meedraaien op de werkvloer om waar nodig bij te sturen en te adviseren in de breedste zin van technische aspecten.
 • Het meedenken over verhogen van veiligheid op de werkvloer en oplossingen in overleg toepassen.

Vereisten

We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid en daar vragen we uiteraard ook wat voor terug. Naast passie voor je werk en toewijding heb je:

 • Een relevante technische mbo- of hbo- opleiding, in elk geval aantoonbaar hbo- werk- en denkniveau;
 • Minimaal vijf jaar ervaring in een technische functie in een farmacie- of GMP-omgeving;
 • Kennis van procestechniek, elektrotechniek of werktuigbouw;
 • Goede communicatieve vaardigheden. Je bent in- en extern aanspreekpunt, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Ook heb je er geen probleem mee om beschikbaarheidsdiensten te draaien en woon je op maximaal een uur reizen van Bilthoven.

Voor deze functie is vaccinatie verplicht.


Aanbod

Als Technical Engineer bij BBio kun je rekenen op een goed salaris (schaal 09, max. € 4.484,69 o.b.v. 40 uur). Bovendien ontvang je een 13e maand en kun je gratis gebruik maken van de sportschool op het terrein. Je kunt kiezen voor een 38- of 40-urige werkweek en je bouwt pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie. En soms zijn er ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed, wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien en een bijdrage te leveren aan onze ambitie om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Isarin, Recruiter.

Je kunt haar mailen via recruitment@bbio.nl of bellen op 030 800 4800.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.