Technical Engineer

Functieomschrijving

Ben jij die ervaren engineer met focus op technische processen en de goede werking van apparatuur? Dan hebben we bij Bilthoven Biologicals een mooie baan voor jou in een nieuwe productieplant!


Bilthoven Biologicals (BBio) is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP). Daarnaast maakt BBio BCG, een medicijn voor behandeling van blaaskanker. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. BBio levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma.


Voor een van de plants op ons terrein in Bilthoven zijn we op zoek naar een Technical Engineer.


Wat ga je doen?

Als Technical Engineer ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de machines en technische processen binnen onze zojuist gestarte productieplant. Concreet betekent dit het volgende:


 • Als eigenaar van de procesapparatuur ben je verantwoordelijk voor de correcte werking en de gevalideerde status van de apparatuur, inclusief de bijbehorende documentatie.
 • Daarnaast ben je vanuit onze afdeling het eerste aanspreekpunt bij apparatuurstoringen en –stagnaties.
 • Vanuit de afdeling ben je projectlead voor technische vervangings- en of verbeterprojecten.
 • Je volgt de planning op voor het preventieve onderhoud en periodieke (her-)kalibraties die in beheer van de afdeling Engineer & Maintenance zijn.
 • Je coördineert de werkzaamheden van de technische dienst of buitenfirma’s in onze plant bij het afhandelen van storingen, reparaties etc . Je hebt een belangrijke rol in het verlenen van werkvergunningen en het in-en uit gebruik nemen van apparatuur.
 • Het is jouw doel om alle apparatuur zo veel mogelijk storingsvrij te laten functioneren: je volgt de betrouwbaarheid van de appratuur nauwkeurig en adviseert tijdig over mogelijke verbeteringen of vervangingsinvesteringen.
 • Je bent betrokken bij het werken met actief poliovirus. Daarom is biosafety een belangrijk aspect van de werkzaamheden.


  Vereisten

  • HBO werk- en denkniveau (eventueel MTS + of HTS opleiding).
  • Aantoonbare affiniteit met meet- en regeltechniek en met werktuigbouwkundige aspecten van utiliteiten of procesapparatuur of geautomatiseerde systemen.
  • Ervaring binnen een kwaliteitsomgeving pré (farmacie, voeding, chemie of daaraan gerelateerd).
  • Ervaring met een documentbeheersysteem en SAP is een pré.
  • Green Belt certificering is een pré.
  • Positief, wendbaar, opleveren, samenwerken en eigenaarschap zijn waarden die bij jou passen.


  Ons aanbod
  Als Technical Engineer bij BBio kun je rekenen op een goed salaris (max. € 4.484,69 o.b.v. 40 uur). Bovendien ontvang je een 13e maand en kun je gratis gebruik maken van de sportschool op het terrein. Je kunt kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek en je bouwt pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie. En soms zijn er ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed, wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien en een bijdrage te leveren aan onze ambitie om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


  Informatie

  Spreekt deze rol je aan en pas je in het profiel, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren via de blauwe button ‘Reageer nu!’


  Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marjolein Isarin.
  Je kunt mailen via recruitment@bbio.nl of bel 030-800 4800.

  Meer informatie over BBio vind je op onze website www.bbio.nl.  Aan intermediairs

  Bilthoven Biologicals aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van Bilthoven Biologicals zonder geldige zoekopdracht van Recruitment, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd. Dit is ook van toepassing als bij de cv’s andere documenten als inkoop- en/of leveringsvoorwaarden zijn toegevoegd. Bij aanhoudende acquisitie behoudt Bilthoven Biologicals zich het recht voor juridische stappen te ondernemen.