Technical Engineer BCG

Functieomschrijving

Ben jij die ervaren engineer met focus op technische processen en de goede werking van de apparatuur? Dan hebben we bij Bilthoven Biologicals een mooie baan voor jou in een nieuwe productieplant!


Bilthoven Biologicals is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. Bilthoven Biologicals levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma. De vaccins die geproduceerd worden, zijn polio-, difterie-tetanus-polio (DTP). 


Daarnaast maakt BBio BCG, een medicijn voor behandeling van blaaskanker. Blaaskanker is de 4de meest voorkomende kankersoort in Europa met een kans van meer dan 65% op herhaling zonder behandeling met BCG. Na behandeling met BCG is de kans op herhaling 35%.

Voor de plant waar BCG en Tetanus geproduceerd worden, zijn wij op zoek naar een Technical Engineer.


Wat ga je doen?

Als Technical Engineer ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de machines en technische processen binnen onze zojuist gestarte productieplant.

Concreet betekent dit het volgende:

 • Als eigenaar van de procesapparatuur ben je verantwoordelijk voor de correcte werking en de gevalideerde status van de apparatuur, inclusief de bijbehorende documentatie.
 • Daarnaast ben je vanuit onze afdeling het eerste aanspreekpunt bij apparatuurstoringen en –stagnaties.
 • Vanuit de afdeling ben je projectlead voor technische vervangings- en of verbeterprojecten.
 • Je volgt de planning op voor het preventieve onderhoud en periodieke (her-)kalibraties die in beheer van de afdeling Engineering & Maintenance zijn.
 • Je coördineert de werkzaamheden van de technische dienst of buitenfirma’s in onze plant bij het afhandelen van storingen, reparaties etc. Je hebt een belangrijke rol in het verlenen van werkvergunningen en het in-en uit gebruik nemen van apparatuur.
 • Het is jouw doel om alle aparatuur zo veel mogelijk storingsvrij te laten functioneren: je volgt de betrouwbaarheid van de appratuur nauwkeurig en adviseert tijdig over mogelijke verbeteringen of vervangingsinvesteringen.
 • Je bent betrokken bij het werken met actief poliovirus. Daarom is biosafety een belangrijk aspect van de werkzaamheden.

Vereisten

 • HBO werk- en denkniveau (eventueel MTS + of HTS opleiding).
 • Aantoonbare affiniteit met meet- en regeltechniek en met werktuigbouwkundige aspecten van utiliteiten of procesapparatuur of geautomatiseerde systemen.
 • Ervaring binnen een kwaliteitsomgeving pré (farmacie, voeding, chemie of daaraan gerelateerd).
 • Ervaring met een documentbeheersysteem en SAP is een pré.
 • Green Belt certificering is een pré.
 • Positief, wendbaar, opleveren, samenwerken en eigenaarschap zijn waarden die bij jou passen.


Ons aanbod

Als Technical Engineer bij BBio kun je rekenen op een goed salaris (max. € 4.664 o.b.v. 40 uur). Bovendien ontvang je een 13e maand en bouw je pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Je kunt kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek en je kunt gratis gebruik maken van de sportschool op het terrein. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie, maar soms ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed, wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien en een bijdrage te leveren aan onze ambitie om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Isarin.

Je kunt haar mailen via recruitment@bbio.nl of bellen op 030 800 4800.

Meer informatie over BBio vind je op onze website: www.bbio.nlAan intermediairs

Bilthoven Biologicals aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van Bilthoven Biologicals zonder geldige zoekopdracht van Recruitment, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd. Dit is ook van toepassing als bij de cv’s andere documenten als inkoop- en/of leveringsvoorwaarden zijn toegevoegd. Bij aanhoudende acquisitie behoudt Bilthoven Biologicals zich het recht voor juridische stappen te ondernemen.