Stability Scientist

Functieomschrijving

Heb jij ervaring met stabiliteitsonderzoek binnen de farmacie en GMP? Dan ben je misschien de Stability Coordinator die we zoeken bij Bilthoven Biologicals.


Bilthoven Biologicals (BBio) is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP). Daarnaast maakt BBio BCG, een medicijn voor de behandeling van blaaskanker. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, de grootste vaccinproducent ter wereld. BBio levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) en Unicef en zo dragen wij wereldwijd bij aan een gezonde jeugd en goede toekomst van kinderen.


Wil je hieraan meewerken en jezelf verder ontwikkelen? Dan hebben wij een mooie functie voor je.


Voor de afdeling Quality Control Support zijn wij op zoek naar een Stability Scientist.

De afdeling Quality Control van Bilthoven Biologicals B.V. (BBio) bestaat uit drie laboratoriumafdelingen die vaccins, grondstoffen, tussenproducten en media controleren en een afdeling QC Support, waar niet-routinematige QC taken en expertcenters ondergebracht zijn. Het expertgebied Stability is er hier één van en is verantwoordelijk voor het onderzoek naar de stabiliteit van de geproduceerde vaccins en tussenproducten. Hierbij ondersteunt de support afdeling niet alleen de reguliere productie, maar ook de diverse projecten die binnen het bedrijf lopen.


Wat ga je doen?

Als Stability Scientist word je de stabiliteit coördinator binnen de QC-support afdeling en ben je verantwoordelijk voor het stabiliteitsonderzoek van de geproduceerde vaccins en tussenproducten.

Dat houdt specifiek in dat je:

 • de portfolio van alle stabiliteitsstudies beheert;
 • het stabiliteitsonderzoek bewaakt en coördineert van reguliere en experimentele producten;
 • de expertrol vervult vanuit de guidelines en klantwensen met betrekking tot het ontwerp van stabiliteitsstudies en als zodanig adviseert bij het opstellen van protocollen en rapporten;
 • als SME optreedt in inspecties en contacten met klanten;
 • data- en trendanalyse uitvoert op stabiliteitsgegevens en rapporteert, bv. als onderdeel van jaar- en PQR rapportages;
 • de leiding neemt bij het onderzoek naar stability Out of Specs en Out of Trends en hierbij samenwerkt met Operations, QA en QP;
 • op termijn uitgroeit naar hét aanspreekpunt van het expertcenter Stability voor heel Bbio, wat een promotie naar Senior Scientist level inhoudt.

Het is een echte spin in het web functie waarbij jij niet alleen je kennis op het gebied van stabiliteitsonderzoek, maar ook op het gebied van kwaliteitscontrole combineert en samenwerkt met diverse afdelingen binnen en buiten QC.

Vereisten

Om van deze coördinerende en uitdagende functie een succes te kunnen maken, vragen wij van jou:

 • Aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau met tenminste 3 jaar ervaring binnen farmacie en GMP, bij voorkeur binnen bio farmaceutische lab- of kwaliteitsrichting;
 • Kennis van stabiliteitsonderzoek binnen een farmaceutische omgeving;
 • Brede ervaring op het gebied van controle testen, met affiniteit voor diverse immunologische en virologische testen;
 • Ervaring met projectmatige werkzaamheden binnen een dynamische omgeving;
 • Communicatief vaardig en heb je een klant en kwaliteitsgerichte instelling;
 • Goede schriftelijke en mondeling uitdrukkingsvaardigheden in Nederlands en Engels ;
 • Kennis van rapportage- en data-analyse tools, bij voorkeur in SAP, Excel of Minitab;
 • Een goed analytisch, statistisch en cijfermatig inzicht;


Ons aanbod

Als Stability Scientist bij Bilthoven Biologicals kun je rekenen op een goed salaris (max € 4.979,18 bij 40 uur, afhankelijk van leeftijd en ervaring). Je kunt kiezen voor een 32, 36- of 40-urige werkweek en je bouwt pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie. En soms zijn er ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed, wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien en een bijdrage te leveren aan onze ambitie om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


Solliciteren?

Ben jij de Stability Scientist die we zoeken? Kom jij het team versterken en help je mee de wereld een beetje gezonder te maken door infectieziekten als polio terug te dringen? Solliciteer dan nu via de ‘Reageer nu’ button onderaan deze vacature.

Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met Marjolein Isarin, Recruiter.
Je kunt mailen via recruitment@bbio.nl of bellen op 030-8004800.


Meer informatie over Bbio vind je op onze website: www.bbio.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.