Senior Scientist

Functieomschrijving

Ben je op zoek naar een leuke baan op het snijvlak onderzoek en kwaliteit en heb je kennis van en ervaring in een breed scala van QC kennisgebieden?


Wereldwijd is er een tekort aan betaalbare vaccins voor kinderen. Daarom werken we bij Bilthoven Biologicals met circa 550 collega’s hard aan de productie van poliovaccin. Hiermee willen we dit tekort verminderen en kunnen Unicef en WHO nog meer vaccins distribueren. Dit sluit mooi aan bij onze ambitie om wereldwijd kinderen een gezonde jeugd en een goede toekomst te bieden.


Wil je hier aan meewerken en jezelf verder ontwikkelen? Dan hebben wij een mooie functie voor je.

Voor de afdeling Quality Control Support zijn wij op zoek naar een Senior Scientist.


Wat ga je doen?

Als Senior Scientist kom je te werken op de afdeling waar we de kwaliteit van onze vaccins controleren en waarborgen. In deze rol gebruik je jouw expertise om QC te vertegenwoordigen in projecten om bestaande processen te verbeteren en om voor nieuwe producten het (controle) proces te ontwikkelen. Je bent daar verantwoordelijk voor het uitvoeren van proces- of productoptimalisaties, methodeontwikkeling en -validaties, GAP analyses, onderzoeksrapportages, projectmanagement, FMEA’s en overige risico assessments.


Dit houdt in dat je:

  • Projectplannen opstelt, projectteams leidt en de voortgang van projecten bewaakt. Daarbij hou je het overzicht over het project portfolio en adviseer je bij complexe vraagstukken.
  • Alternatieve onderzoeksstrategieën evalueert en consequenties voor implementatie van alternatieve testen voor product - of procescontroles in kaart brengt;
  • Zelfstandig (risico-) analyses en haalbaarheidsonderzoeken uitvoert of deze laat uitvoeren;
  • Op basis van onderzoeksresultaten de projectrapportages, product- en processpecificaties en relevante GMP documentatie opstelt.

Vereisten

Om deze rol goed te kunnen vervullen moet je een uitstekende farmaceutische achtergrond hebben. Je hebt:

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Tenminste 5-8 jaar ervaring binnen farmacie en GMP, bij voorkeur binnen bio farmaceutische productie en/of kwaliteitscontrole;
  • Significante ervaring opgedaan in relatie tot productie processen en onderzoeksmethoden binnen een farmaceutische omgeving, bij voorkeur binnen de vaccinbereiding.
  • Projectmanagement ervaring
  • Ervaring met projectmatige werkzaamheden binnen een in beweging zijnde omgeving.

Als persoon ben je communicatief vaardig en kun je goed problemen oplossen, overzicht houden, besluiten nemen en geef je niet snel op. Je beschikt over een netwerk met deskundigen in diverse onderzoeksgebieden. Daarnaast ben je een sympathieke gesprekspartner en nemen collega’s jouw adviezen met een gerust hart over gezien jouw deskundigheid en overtuigingskracht. Je vindt het leuk om collega’s te trainen en natuurlijk ben je een plezierige collega om mee samen te werken.


Voor deze functie is vaccinatie verplicht.

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de procedure.


Ons aanbod

Als Senior Scientist bij Bilthoven Biologicals kun je rekenen op een goed salaris (max € 6.417,34 op basis van 40 uur, afhankelijk van leeftijd en ervaring). Je kunt kiezen voor een 32-, 36-, 38- of 40-urige werkweek en je bouwt pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie, wij bouwen graag voort op jouw ervaring. En soms zijn er ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed, wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien en een bijdrage te leveren aan onze ambitie om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


Informatie

Ben jij de Senior Scientist die we zoeken? Kom jij het team versterken en help je mee de wereld een beetje gezonder te maken door infectieziekten als polio terug te dringen? Solliciteer dan uiterlijk maandag 10 februari via de ‘Reageer nu’ button onderaan deze vacature.


Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met Marjolein Isarin, Recruiter.
Je kunt haar mailen via recruitment@bbio.nl of bellen op 030-8004800.


Meer informatie over Bbio vind je op onze website: www.bbio.nl


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.