(Senior) Quality Engineer QC Support

Functieomschrijving

Ben je op zoek naar een leuke baan op het snijvlak van Quality en Quality Control en heb je kennis van en ervaring in een breed scala van QC kennisgebieden?


Wereldwijd is er een tekort aan betaalbare vaccins voor kinderen. Daarom werken we bij Bilthoven Biologicals met circa 550 collega’s hard aan de productie van poliovaccin. Hiermee willen we dit tekort verminderen en kunnen Unicef en WHO nog meer vaccins distribueren. Dit sluit mooi aan bij onze ambitie om wereldwijd kinderen een gezonde jeugd en een goede toekomst te bieden. Wil je hier aan meewerken en jezelf verder ontwikkelen? Dan hebben wij een mooie functie voor je:


Voor de afdeling Quality Control Support zijn wij op zoek naar een (Senior) Quality Engineer.


De Quality Engineer is verantwoordelijk voor het bewaken, coördineren en verbeteren van de Quality gerelateerde zaken van de afdeling. Je kunt uitgroeien tot de Senior rol wanneer je meerdere QC kennisgebieden beheerst zodat je kunt fungeren als een ‘primus inter pares’ die zich ook bezig houdt met een adviserende en prioriterende rol binnen de Quality Engineers groep zelf.

De QE-groep van QC bestaat momenteel uit 5 medewerkers die allen rapporteren aan de Manager QC Support.


Wat ga je doen?

Als Quality Engineer kom je te werken op onze afdeling waar we de kwaliteit van onze vaccins controleren en waarborgen. Je wordt het kwaliteitsgeweten binnen de afdeling wat inhoudt dat je:

 • Mede-verantwoordelijk bent voor GMP op de afdeling: je inspireert, coacht, traint, adviseert en verhoogt zodoende het GMP bewustzijn van alle functies binnen QC;
 • Onderzoekt waar deviaties ontstaan en zo nodig deviaties en CAPA’s opzet;
 • Zelfstandig deviaties en CAPA’s opvolgt en oplost;
 • Samen met Operations en QA de voortgang monitort;
 • Assisteert bij audits en controle rondes/Gemba walks uitvoert binnen QC;
 • Continue verbeterinitiatieven identificeert en doorvoert;
 • Aanspreekpunt bent voor interne klanten betreffende kwaliteitsvraagstukken binnen QC;
 • Ad hoc support verleent bij protocollering en rapportering van onderzoeks- en kwaliteitsvraagstukken.

Vereisten

Om deze rol goed te kunnen vervullen heb je een uitstekende farmaceutische achtergrond. Je hebt:

 • Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau met tenminste 5-8 jaar ervaring binnen farmacie en GMP, bij voorkeur binnen de bio farmaceutische productie
 • Kennis van productie processen binnen een farmaceutische omgeving
 • Ervaring met projectmatige werkzaamheden binnen een in beweging zijnde omgeving
 • Ervaring met het opzetten en afhandelen van CAPA’s en deviaties en changes.
 • Up to date kennis van en ervaring met Kwaliteits- en ISO-normen t.a.v. Kwaliteit, Arbo en Milieu
 • Als persoon ben je communicatief vaardig en kun je goed problemen oplossen, overzicht houden, besluiten nemen, geef je niet snel op en ben je een plezierige collega om mee samen te werken.


Ons aanbod

Als (Senior) Quality Engineer bij Bilthoven Biologicals kun je rekenen op een goed salaris (max € 5.662,42 bij 40 uur, afhankelijk van leeftijd en ervaring). Je kunt kiezen voor een 32-, 36-, 38- of 40-urige werkweek en je bouwt pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie, wij bouwen graag voort op jouw ervaring. En soms zijn er ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed, wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien en een bijdrage te leveren aan onze ambitie om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


Informatie

Ben jij de (Senior) Quality Engineer die we zoeken? Kom jij het team versterken en help je mee de wereld een beetje gezonder te maken door infectieziekten als polio terug te dringen? Solliciteer dan uiterlijk 31 januari via de 'Reageer nu' button onderaan deze vacature.


Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met Marjolein Isarin (recruiter).
Je kunt haar mailen via recruitment@bbio.nl of bellen op 030-8004800.


Meer informatie over Bbio vind je op onze website: www.bbio.nl


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.