(Senior) Officer QA Operations

Functieomschrijving

Ben jij een kwaliteitsgerichte professional met kennis van operationele processen in de farmaceutische industrie? Dan ben je misschien de QA Officer die wij zoeken bij Bilthoven Biologicals!


Bilthoven Biologicals (BBio) is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP). Daarnaast maakt BBio BCG, een medicijn voor behandeling van blaaskanker. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. BBio levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma.


De afdeling Quality richt zich op kwaliteitsborging en –controle en naleving van eisen (w.o. GMP, ISO). De afdeling bestaat uit de subafdelingen Quality Control (QC) en Quality Assurance (QA). QA kent vervolgens de subafdelingen QA Projects, QA Systems, QA Operations en Review & Release (R&R).

Voor de afdeling QA Operations zijn wij op zoek naar een (Senior) Officer.


Functie

Je levert proactieve support aan operationele afdelingen en projecten om te zorgen dat de kwaliteit van onze producten voldoet aan de gestelde eisen. Het beoordelen en autoriseren van procedures, deviaties, changes en kwalificatie/validatie documentatie maken een belangrijk onderdeel uit van je werk. Daarnaast draag je bij aan het verbeteren van ons kwaliteitssysteem.

Wij zijn met name op zoek naar kandidaten die ervaring hebben met kwalificatie en validatie van apparatuur, gebouwen, processen etc. Wij bouwen hierbij graag voort op jouw kennis en ervaring. De QA oversight rol in de meer technische projecten kan ook onderdeel uitmaken van je werkzaamheden.

Als Officer QA Operations onderhoud je contacten met de afdelingen Operations, QC en ondersteunende afdelingen, zoals Qualification & Validation.


Je rapporteert aan de Manager QA Operations.


Taken en verantwoordelijkheden

 • Deelnemen aan multidisciplinaire teams in diverse productieplants welke reactief issues oplossen en proactief verbeteringen doorvoeren;
 • Nauwe samenwerking met Quality Engineers van de productieplants met betrekking tot de afhandeling van acties die voortvloeien uit deze teams;
 • Reviewen en approven van diverse GMP documenten, deviaties, change control, CAPA’s, werkinstructies etc.
 • Borging van de naleving van eisen van ons kwaliteitssysteem;
 • Bijdragen aan de kwaliteit in diverse projecten;
 • Voorstellen en uitvoeren van verbeterprojecten binnen de eigen afdeling. Er heerst een grote ambitie van verbeteren binnen onze afdeling en organisatie.


Vereisten

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Een afgeronde opleiding in een technische, biomedische of procestechnologische richting;
 • Ervaring in een GMP omgeving, bij voorkeur in een QA rol;
 • Bij voorkeur Lean Six Sigma yellow of green belt gecertificeerd;
 • Kennis van engineering, productieprocessen, data integrity en/of validatie en implementatie van computerized systems is een pré;

Je bent klantgericht, probleemoplossend, een teamspeler en stressbestendig. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, een hands-on mentaliteit en bent flexibel. Je denkt oplossingsgericht en in mogelijkheden.


Voor deze functie is vaccinatie verplicht.


Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.


Aanbod
Als (Senior) Officer QA Operations bij Bilthoven Biologicals kun je rekenen op een goed salaris (max € 5.662,42 op basis van 40 uur). Je kunt kiezen voor een 36, 38 of 40 urige werkweek. Daarnaast krijg je een 13e maand en bouw je pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf en afdeling in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie! Reken niet op een gespreid bed, maar wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien. Niet voor niets zeggen we dat het onze ambitie is om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


Informatie

Spreekt deze rol je aan en pas je in het profiel, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren via de blauwe button ‘Reageer nu!’

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marjolein Isarin, Recruiter.
Je kunt mailen via recruitment@bbio.nl of bel 030 800 4800.

Meer informatie over BBio vind je op onze website: www.bbio.nl


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.