Senior Analist QC Chemistry

Functieomschrijving

Ben jij die ervaren en nauwkeurige Senior Analist die de afdeling Quality Control van Bilthoven Biologicals komt versterken?


Bilthoven Biologicals is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP) en BCG. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. Bilthoven Biologicals levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma.


De afdeling Quality Control van Bilthoven Biologicals B.V. (BBio) bestaat uit 4 laboratoriumafdelingen die vaccins, grondstoffen, tussen- en eindproducten en media controleren. Quality Control Chemistry (QCC) verzorgt o.a. de chemische controles op grondstoffen, tussen- en eindproducten en utilities.


Wij zoeken ter uitbereiding van ons team een ervaren Senior Analist QC Chemie met uitgebreide analytisch chemische kennis met zowel affiniteit voor analyseren als het bewerken van QC relevante documentatie volgens het kwaliteitssysteem.


Wat ga je doen?

In jouw rol ben je onder andere verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:

 • Het analyseren van grondstoffen, tussen- en eindproducten en utility monsters.
 • Het onderzoeken en oplossen van analyse gerelateerde afwijkingen.
 • Het reviewen van analyses.
 • Het ondersteunen in de ontwikkeling van collega’s op het gebied van kwalificaties. Hiervoor doorloop je eerst intern een train de trainer programma.
 • Het aanmaken en opvolgen van Deviaties, CAPA’s, Lab gerelateerde Events en QC documentatie.
 • Zorgdragen voor proces- en procedure verbeteringen binnen de afdeling. Binnen Bbio is er veel aandacht voor continue verbetering, er is ook gelegenheid om je yellow of green belt certificaat te halen
 • Protocollen en rapporten opstellen voor bijv. apparatuurkwalificatie en methode transfer en methode validatie.

Vereisten

Als ideale kandidaat herken je je volledig in het volgende profiel:

 • Je hebt minimaal een werk-/denkniveau op HBO-niveau en een afgeronde opleiding in een laboratoriumrichting (bij voorkeur analytisch chemisch) met minimaal 5 jaar ervaring in QC binnen de farmaceutische industrie
 • Je hebt kennis en ervaring met werken met compendia methoden, zoals de Europese Farmacopee.
 • Je hebt ervaring met werken in een GMP- of ISO omgeving ;
 • Je werkt nog graag op het laboratorium
 • Je hebt ook affiniteit met de documentatie die binnen een farmaceutisch georiënteerd laboratorium wordt verwerkt.
 • Je bent in staat om structureel en duurzaam in oplossingen te denken
 • Je hebt een flexibele instelling en het vermogen om in teamverband te kunnen werken.
 • Kennis en ervaring met het gebruik van SAP is een pré.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

Verder ben je klant- en resultaatgericht en ben je een prettige collega om mee samen te werken. Daarnaast werk je nauwkeurig, pas je je makkelijk aan aan je omgeving en kun je goed zelfstandig werken. 


Voor deze functie is vaccinatie verplicht.


Ons aanbod

Als Senior Analist bij BBio kun je rekenen op een goed salaris (max. € 4.484,69 o.b.v. 40 uur). Bovendien ontvang je een 13e maand en kun je gratis gebruik maken van de sportschool op het terrein. Je kunt kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek en je bouwt pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie! En soms zijn er ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed, wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien en een bijdrage te leveren aan onze ambitie om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Isarin.

Je kunt haar mailen via recruitment@bbio.nl of bellen op 030-800 4800.Aan intermediairs

Bilthoven Biologicals aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van Bilthoven Biologicals zonder geldige zoekopdracht van Recruitment, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd. Dit is ook van toepassing als bij de cv’s andere documenten als inkoop- en/of leveringsvoorwaarden zijn toegevoegd. Bij aanhoudende acquisitie behoudt Bilthoven Biologicals zich het recht voor juridische stappen te ondernemen.