Scientist Formulation Process

Functieomschrijving

Ben jij die expert op het gebied van formulatie en farmaceutische productieprocessen? Dan ben jij misschien de Formulering Scientist die we zoeken bij Bilthoven Biologicals!


Bilthoven Biologicals (BBio) is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP). Daarnaast maakt BBio BCG, een medicijn voor de behandeling van blaaskanker. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. BBio levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma.


Als Formulering Scientist kom je te werken bij de afdeling Manufacturing Science & Technology (MS&T). Samen met het team ontwikkelen, ondersteunen en optimaliseren wij de producten en productieprocessen van BBio. In jouw specifieke rol gebruik je jouw expertise in projecten om bestaande (vaccin) formulaties te verbeteren en voor nieuwe producten de formulering te ontwikkelen. Verder ondersteun je verbeteringen in de productie door deel te nemen aan / het leiden van CQA/CPP assessments en RCA onderzoek.


Wat ga je doen?

Jij bent de formulering expert binnen de afdeling en je werkt samen met collega’s om de business doelstellingen te verwezenlijken door outputverhoging en kwaliteitsverbetering te realiseren en nieuwe processen te implementeren. Daarnaast ondersteun je collega’s in productie, QA, QP en registratie met betrekking tot formulatie vraagstukken. Je ervaring en competenties stellen je in staat om na een inwerkperiode projecten van toenemende complexiteit te leiden. Je voornaamste verantwoordelijkheden bestaan uit:

 • Inhoudelijke ondersteuning leveren bij onderzoeken binnen de bestaande productie, zoals het formulatieproces voor vriesdrogen en geadjuveerde vaccins in spuiten en vials;
 • Bestaande productieprocessen onderzoeken, evalueren en waar mogelijk optimaliseren op een planmatige manier conform het Lean Six Sigma principe;
 • Nieuwe formuleringen ontwerpen, ontwikkelen voor toekomstige BBio producten voor klinische batches;
 • Rapporteren van het development proces benodigd voor het kwaliteitssysteem en registratie doeleinden.

  Vereisten

  We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid en daar vragen we ook wat voor terug. Naast passie voor je werk en toewijding heb je:

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Aantoonbare ervaring en kennis met (vaccin) formulatie van bij voorkeur opgedaan in een biofarmaceutische omgeving;
  • Bij voorkeur ervaring met projectmatig werken;
  • Een Lean Six Sigma green belt certificaat is een pré;
  • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

  Je bent aantoonbaar in staat om complexe zaken begrijpelijk uit te leggen aan anderen. Adviseren is een van jouw kwaliteiten en je haalt energie uit het op een hoger niveau brengen van je collega’s. Je durft initiatief te nemen en bent in staat anderen te motiveren.


  Ons aanbod

  Als Formulering Scientist bij Bilthoven Biologicals kun je rekenen op een goed salaris (max € 5.662,42 op basis van 40 uur). Je kunt kiezen voor een 36, 38 of 40 urige werkweek. Daarnaast krijg je een 13e maand en bouw je pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf en afdeling in de groei. Ons moederbedrijf beschikt over een gezonde pijplijn van nieuwe producten. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie, die het aandurven om mee te werken in een groeiend bedrijf. Reken niet op een gespreid bed, maar wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien. Niet voor niets zeggen we dat het onze ambitie is om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


  Ben jij de Formulering Scientist die wij zoeken?
  Spreekt deze rol je aan en pas je in het profiel, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren via de blauwe button ‘Reageer nu!’

  Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marjolein Isarin.
  Je kunt mailen via recruitment@bbio.nl of bel 030 800 4800.

  Meer informatie over BBio vind je op onze website: www.bbio.nl  Aan intermediairs

  Bilthoven Biologicals aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van Bilthoven Biologicals zonder geldige zoekopdracht van Recruitment, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd. Dit is ook van toepassing als bij de cv’s andere documenten als inkoop- en/of leveringsvoorwaarden zijn toegevoegd. Bij aanhoudende acquisitie behoudt Bilthoven Biologicals zich het recht voor juridische stappen te ondernemen.