Research Technician

Functieomschrijving

Ben jij die technician met kennis van upstream processing en heb je ervaring in een farmaceutische research omgeving? En heb je daarnaast ook een natuurlijke interesse in vaccins? Dan ben jij misschien de Research Technician die we zoeken bij Bilthoven Biologicals!


Bilthoven Biologicals (BBio) is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP). Daarnaast maakt BBio BCG, een medicijn voor de behandeling van blaaskanker. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. BBio levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma.


Als Research Technician kom je te werken bij de afdeling Manufacturing Science & Technology (MS&T). Samen met het team (bestaande uit 23 zeer gemotiveerde medewerkers) ontwikkelen, ondersteunen en optimaliseren wij de producten en productieprocessen van BBio. In deze specifieke rol gebruik je jouw expertise binnen projecten om voor nieuwe producten het proces te ontwikkelen en voor bestaande producten het proces te verbeteren. Verder ondersteun je verbeteringen in de productie door deel te nemen aan Lean Six Sigma (LSS) verbeterprojecten. De afdeling MS&T willen wij uitbreiden met twee technicians.


Wat ga je doen?

Binnen de afdeling werk je samen met technicians, scientists en project managers om de business doelstellingen van BBio te behalen d.m.v. procesverbeteringen op lab of pilot schaal te simuleren met als uiteindelijke doel deze verbeteringen in productie te implementeren. Je voornaamste verantwoordelijkheden bestaan uit:

 • Schrijven van experimentele plannen, het uitvoeren van experimenten en tot slot het rapporteren van de resultaten.
 • Bestaande productieprocessen onderzoeken, evalueren en waar mogelijk optimaliseren op een planmatige manier conform Lean Six Sigma principe.
 • Functioneel beheer van MS&T lab.

  Vereisten

  We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid maar daar vragen we ook wat voor terug. Naast passie voor je werk en toewijding heb je:

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Aantoonbare ervaring en kennis van celkweek, viruskweek en/of bacteriekweek, bij voorkeur opgedaan in een biofarmaceutische omgeving. Ervaring met DSP technieken is een pre;
  • Bij voorkeur ervaring met projectmatig werken;
  • Een Lean Six Sigma yellow belt certificaat is een pré;
  • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

  Je bent aantoonbaar in staat om complexe zaken begrijpelijk uit te leggen aan anderen. Daarnaast heb je geen bezwaar om in clean-rooms en/of containment labs te werken.  Je durft initiatief te nemen en bent in staat om anderen te motiveren.


  Wij bieden
  Als Research Technician bij Bilthoven Biologicals kun je rekenen op een goed salaris (max € 3.984,91 op basis van 40 uur). Je kunt kiezen voor een 36, 38 of 40 urige werkweek. Daarnaast krijg je een 13e maand en bouw je pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf en afdeling in de groei. Ons moederbedrijf beschikt over een gezonde pijplijn van nieuwe producten. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie, die het aandurven om mee te werken in een groeiend bedrijf. Reken niet op een gespreid bed, maar wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien. Niet voor niets zeggen we dat het onze ambitie is om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


  Ben jij de Research Technician die wij zoeken?
  Spreekt deze rol je aan en pas je in het profiel, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren via de blauwe button ‘Reageer nu!’

  Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marjolein Isarin.
  Je kunt mailen via recruitment@bbio.nl of bel 030 800 4800.

  Meer informatie over BBio vind je op onze website: www.bbio.nl


  Aan intermediairs

  Bilthoven Biologicals aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van Bilthoven Biologicals zonder geldige zoekopdracht van Recruitment, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd. Dit is ook van toepassing als bij de cv’s andere documenten als inkoop- en/of leveringsvoorwaarden zijn toegevoegd. Bij aanhoudende acquisitie behoudt Bilthoven Biologicals zich het recht voor juridische stappen te ondernemen.