Quality Engineer Media Bereiding & Afvullen

Omschrijving

Heb jij een scherp oog voor kwaliteit en productie-ervaring binnen GMP? Klaar voor een volgende stap de diepte in en wil jij helpen onze nieuwe polio vaccin plant op te starten? Lees dan verder om te zien of jij de nieuwe Quality Engineer II bij Bilhoven Biologicals kunt worden.


Bilthoven Biologicals (BBio) is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP). Daarnaast maakt BBio BCG, een medicijn voor behandeling van blaaskanker. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. BBio levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma.

 

Functie:

Als Quality Engineer II kom je te werken in onze plant, waar we hard aan het werk zijn om media te maken die later wordt gebruikt voor cel- virus en bacteriële kweek. Daarnaast vullen we er DT-IPV (Difterie, Tetanus en Polio vaccin) af in syringes. Je wordt verantwoordelijk voor de kwaliteit van de producties van onze media en afvullingen. Dat houdt in dat je:

 • Continue het productieproces monitort en bijstuurt wanneer afwijkingen dreigen te ontstaan;
 • Onderzoekt waar deviaties ontstaan en zo nodig deviaties en CAPA’s opzet en dit overlegt met de afdeling Quality;
 • Zelfstandig major en kritische deviaties en CAPA’s opvolgt en oplost;
 • Samen met de Plantmanager en QA de voortgang monitort;
 • Operators op het gebied van kwaliteit traint en coacht;
 • Kwaliteitsvoorschriften en rapportages opstelt, controleert en opvolgt;
 • Assisteert bij audits en controle rondes.

Het is een echte spin in het web functie waarbij jij je kennis van productie en kwaliteit combineert en samenwerkt met diverse afdelingen aan structurele verbeteringen en oplossingen. 

Vereisten

Om deze rol goed te kunnen vervullen moet je een uitstekende farmaceutische kennis hebben en een hart voor productie. Je hebt:

 • Een relevante opleiding op HBO niveau en meerdere jaren farmaceutische ervaring bij voorkeur binnen een GMP omgeving;
 • Een zeer sterk ontwikkeld kwaliteitsbewustzijn gecombineerd met projectmatige skills;
 • Ervaring met het opzetten en afhandelen van CAPA’s en deviaties;
 • Up to date kennis van en ervaring met Kwaliteits- en ISO-normen t.a.v. Kwaliteit, Arbo en Milieu;
 • Uitstekende organisatorische vaardigheden en aantoonbaar overzicht bij complexe processen;

Als persoon ben je:

 • Sterk gericht op samenwerking en motivering van anderen om de gestelde doelen op tijd en met voldoende kwaliteit te behalen;
 • Communicatief vaardig, projectmatige skills en een goede onderzoeker.

Ons aanbod

Als Quality Engineer II bij Bilthoven Biologicals kun je rekenen op een goed salaris (max € 4.979,18 op basis van 40 uur). Je kunt kiezen voor een 36, 38 of 40 urige werkweek en je bouwt pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie, maar soms ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed maar wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien. Niet voor niets zeggen we dat het onze ambitie is om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.

 

Ben jij de Quality Engineer die we zoeken?

Kom je het team versterken en help je mee de wereld een beetje gezonder te maken door infectieziekten als polio terug te dringen? Solliciteer dan nu.