Quality Engineer I Bacterial Bulk Production

Omschrijving

Bilthoven Biologicals (BBio) is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP). Daarnaast maakt BBio BCG, een medicijn voor behandeling van blaaskanker. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. BBio levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma.


Wil je hier aan meewerken en jezelf verder ontwikkelen? Heb je daarnaast ervaring binnen de farmacie en GMP? Dan hebben wij een mooie functie voor je als Quality Engineer.


De functie 

Als Quality Engineer I krijg je bij ons een belangrijke en eindverantwoordelijke rol. Je wordt namelijk verantwoordelijk voor het organiseren en beheren van de kwaliteitszaken in de Bacterial Bulk productie plant. Je bent het aanspreekpunt op kwaliteitsgebied voor andere afdelingen en je werkt zelf ook mee om de kwaliteitstaken uit te voeren. Je voornaamste verantwoordelijkheden bestaan uit:

 • Beheren van de kwaliteit van de productie van Bacterial Bulk;
 • Bewaken en coördineren van de afhandeling van deviaties, observaties, changes en CAPA's;
 • Coachen, sturen en trainen de Operators op kwaliteitsgebied;
 • Optimaliseren van het kwaliteitssysteem door middel van het opzetten en coördineren van verbeterprojecten;
 • Opstellen, toetsen en controle van naleving van kwaliteitsvoorschriften en rapportages. Zorgen voor een adequate follow up wanneer er gebreken zijn geconstateerd;
 • Assisteren en begeleiden bij audits en controle rondes.

Vereisten

We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid maar daar vragen we ook wat voor terug. Naast passie voor je werk en toewijding heb je:

 • Afgeronde opleiding HBO Life Sciences / farmacie of een andere relevante opleiding;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring binnen Productie, QA of QC in een Farmaceutische, Food of Lab organisatie;
 • Up to date kennis van en ervaring met Kwaliteits- en ISO-normen t.a.v. Kwaliteit, Arbo en Milieu;
 • Goede schriftelijke en mondeling uitdrukkingsvaardigheden in Nederlands en Engels;
 • Uitstekende organisatorische vaardigheden en aantoonbaar overzicht bij complexe processen;
 • Sterk gericht op samenwerking en motivering van anderen om de gestelde doelen op tijd en met voldoende kwaliteit te behalen.


Wij bieden 

Als Quality Engineer bij Bilthoven Biologicals kun je rekenen op een goed salaris (max € 4.484,69 op basis van 40 uur). Je kunt kiezen voor een 36, 38 of 40 urige werkweek. Daarnaast krijg je een 13e maand en bouw je pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie, maar soms ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed, maar wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien. Niet voor niets zeggen we dat het onze ambitie is om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


Ben jij de Quality Engineer die wij zoeken? 

Spreekt deze rol je aan en pas je in het profiel, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren via de blauwe button ‘Reageer nu!’


Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marjolein Isarin. Je kunt mailen via werkenbij@bbio.nl of bel 030-800 4800. Meer informatie over BBio vind je op onze website: www.bbio.nl

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.