Quality Engineer Cleaning & Sterilization

Functieomschrijving

Heb jij een scherp oog voor kwaliteit en productie-ervaring binnen GMP of met sterilisatieprocessen? Dan ben je misschien de Quality Engineer die we zoeken voor een van onze plants bij Bilthoven Biologicals!


Bilthoven Biologicals (BBio) is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP). Daarnaast maakt BBio BCG, een medicijn voor behandeling van blaaskanker. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. BBio levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma.


Wat ga je doen?
Als Quality Engineer kom je te werken in onze plant waar we materialen voorbereiden voor productie en ze daarna weer reinigen. Je wordt verantwoordelijk voor de kwaliteit van de processen in de plant. Daarbij ben je het aanspreekpunt op kwaliteitsgebied voor andere afdelingen en je werkt zelf ook mee om de kwaliteitstaken uit te voeren. Je voornaamste verantwoordelijkheden bestaan uit het:

 • Continu monitoren van het productieproces en bijsturen wanneer afwijkingen dreigen te ontstaan;
 • Bewaken en coördineren van de afhandeling van deviaties, observaties, changes en CAPA's;
 • Monitoren van de voortgang van deze afhandeling, samen met de plantmanager;
 • Coachen, sturen en trainen de Operators op kwaliteitsgebied;
 • Optimaliseren van het kwaliteitssysteem door middel van het opzetten en coördineren van verbeterprojecten;
 • Opstellen, toetsen en controle van naleving van kwaliteitsvoorschriften en rapportages. Zorgen voor een adequate follow up wanneer er gebreken zijn geconstateerd;
 • Assisteren en begeleiden bij audits en controle rondes.


Vereisten

We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid maar daar vragen we ook wat voor terug. Naast passie voor je werk en toewijding heb je:

 • Afgeronde relevante MBO+ opleiding, je beschikt over farmaceutische of sterilisatiekennis
 • Minimaal 5 jaar werkervaring binnen Productie, QA of QC in een Farmaceutische, Food of Lab organisatie;
 • Up to date kennis van en ervaring met Kwaliteits- en ISO-normen t.a.v. Kwaliteit, Arbo en Milieu;
 • Goede schriftelijke en mondeling uitdrukkingsvaardigheden in Nederlands en Engels;
 • Uitstekende organisatorische vaardigheden en aantoonbaar overzicht bij complexe processen;

Verder ben je sterk gericht op samenwerking en motivering van anderen om de gestelde doelen op tijd en met voldoende kwaliteit te behalen.


Wij bieden
Als Quality Engineer bij Bilthoven Biologicals kun je rekenen op een goed salaris (max € 4.484,69 op basis van 40 uur). Je kunt kiezen voor een 36, 38 of 40 urige werkweek. Daarnaast krijg je een 13e maand en bouw je pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie. Maar soms zijn er ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed, maar wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien. Niet voor niets zeggen we dat het onze ambitie is om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


Ben jij de Quality Engineer die wij zoeken?
Spreekt deze rol je aan en pas je in het profiel, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren via de blauwe button ‘Reageer nu!’


Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marjolein Isarin.
Je kunt mailen via recruitment@bbio.nl of bel 030-800 4800.

Meer informatie over BBio vind je op onze website: www.bbio.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.