Quality Engineer

Omschrijving

Ben je op zoek naar een leuke baan op het snijvlak van Quality en Control en heb je affiniteit met microbiologische vraagstukken?

Wereldwijd is er een tekort aan het betaalbare vaccins voor kinderen. Daarom werken we bij Bilthoven Biologicals met circa 550 collega’s hard aan de productie van poliovaccin. Hiermee willen we dit tekort verminderen en kunnen Unicef en WHO nog meer vaccins distribueren. Dit sluit mooi aan bij onze ambitie om wereldwijd kinderen een gezonde jeugd en een goede toekomst te bieden.


Wil je hier aan meewerken en jezelf verder ontwikkelen? Dan hebben wij een mooie functie voor je.

Voor de afdeling Quality Control Support zijn wij op zoek naar een Quality Engineer.

 

Functie

Als Quality Engineer kom je te werken op onze afdeling waar we de kwaliteit van onze vaccins controleren en waarborgen. Je wordt samen met een team van Quality Engineers het kwaliteitsgeweten binnen de afdeling en verantwoordelijk voor de kwaliteit van de geproduceerde vaccins. Dat houdt in dat je:

 • Onderzoekt waar deviaties ontstaan en zo nodig deviaties en CAPA’s opzet
 • Zelfstandig deviaties en CAPA’s opvolgt en oplost
 • Samen met Operations en QA de voortgang monitort
 • Assisteert bij audits en controle rondes

Het is een echte spin in het web functie waarbij jij je kennis op het gebied van microbiologische analyses en kwaliteit combineert en samenwerkt met diverse afdelingen aan structurele verbeteringen en oplossingen.

Vereisten

Om deze rol goed te kunnen vervullen moet je een uitstekende farmaceutische opleiding hebben en bij voorkeur een microbiologische of life science achtergrond. Je hebt:

 • Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau met tenminste 3 jaar ervaring binnen farmacie en GMP, bij voorkeur binnen bio farmaceutische productie
 • Affiniteit met microbiologische kwaliteitsonderzoek onder GMP condities
 • Kennis van QC- en productie processen binnen een farmaceutische omgeving
 • Ervaring met projectmatige werkzaamheden binnen een hectische omgeving
 • Ervaring met het opzetten en afhandelen van CAPA’s en deviaties
 • Up to date kennis van en ervaring met Kwaliteits- en ISO-normen t.a.v. Kwaliteit, Arbo en Milieu
 • Als persoon ben je communicatief vaardig en heb je een goed ontwikkeld analytisch vermogen.

 

Ons aanbod

Als Quality Engineer bij Bilthoven Biologicals kun je rekenen op een goed salaris (max € 4.484 bij 40 uur, afhankelijk van leeftijd en ervaring). Je kunt kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek en je bouwt pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie. En soms zijn er ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed, wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien en een bijdrage te leveren aan onze ambitie om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.

 

Informatie

Ben jij de Quality Engineer die we zoeken?

Kom jij het team versterken en help je mee de wereld een beetje gezonder te maken door infectieziekten als polio terug te dringen? Solliciteer dan nu.

 

Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met Marjolein Isarin (recruiter). Je kunt mailen via werkenbij@bbio.nl of bellen op 030-8004800.

Meer informatie over Bbio vind je op onze website: www.bbio.nl