Project Manager Productintroductie

Omschrijving

Ben jij een ervaren projectmanager met kennis van cel- en viruskweek en wil je meewerken aan de introductie van een nieuw product? Kom dan werken op de afdeling Manufacturing Science & Technology van Bilthoven Biologicals.


Bilthoven Biologicals (BBio) is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP) en BCG. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. Bilthoven Biologicals levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma.


De afdeling Manufacturing Science & Technology (bestaande uit 23 fte) ontwikkelt, ondersteunt en optimaliseert de producten en productieprocessen van BBio. Voor de afdeling zijn wij op zoek naar een Project Manager Productintroductie.De functie

In jouw specifieke rol gebruik je jouw expertise om een nieuw product voor BBio op de markt te brengen. Het nieuw te ontwikkelen productieproces daarvoor zal bestaan uit celkweek en viruskweek tot een productieschaal van 1500 liter. Daarbij zal jij fungeren als Project Manager voor het opschalen van het pilot schaalproces, de procesvalidatie en vervolgens de registratie van het product. Je schrijft het overkoepelende projectplan voor deze activiteiten, maar beoordeelt ook de plannen en rapportages van de teamleden van de verschillende disciplines. De voortgang van het project wordt periodiek teruggekoppeld aan het management.

 

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Fungeren als Project Manager voor het nieuwe productieproces, de aansluitende procesvalidatie en de registratie van het nieuwe product.
  • Schrijven van het overkoepelende projectplan en na goedkeuring het managen ervan om het beoogde doel binnen de gestelde tijdslijnen te behalen.
  • Leiding geven aan het project team met leden vanuit verschillende afdelingen en disciplines  
  • Schrijven en beoordelen van Engelstalige documentatie (plannen, rapporten, etc.)
  • Periodiek de voortgang van het project terugkoppelen aan het management.


Vereisten

Kennis & Ervaring:

  • Relevante academische opleiding (bv. Biotechnology)
  • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Meerdere jaren werkervaring in een vergelijkbare rol en werkgebied. Bij voorkeur opgedaan in de farmaceutische industrie.
  • Aantoonbare kennis van opschaling van productieprocessen, procesvalidatie en registratie.
  • Kennis en ervaring met projectmanagement (Prince2) is een sterke pré.

 

Profiel

Je bent nieuwsgierig ingesteld. Je zoekt altijd naar het waarom en bent continu op zoek naar mogelijke verbeteringen. Daarbij toon je eigenaarschap, ben je resultaatgericht, heb je een pro-actieve houding en ben je in staat om zelfstandig te opereren. Je communiceert gemakkelijk op de verschillende niveaus binnen de organisatie. Je bent een analyticus die complexe materie snel weet te doorgronden en vervolgens kan vertalen naar voor derden begrijpelijke taal. Daarnaast ben je goed in staat om oplossingen op verschillende niveaus in de organisatie geaccepteerd te krijgen en om daar ook uitvoering aan te geven.


Aanbod

Als Project Manager Productintroductie bij Bilthoven Biologicals kun je rekenen op een goed salaris (schaal 12, € 4.317 - € 6.417, op basis van 40 uur, afhankelijk van leeftijd en ervaring). Je kunt kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek en je bouwt pensioen op bij het gerenommeerde ABP. 

Minstens zo belangrijk: we zijn een groeiend bedrijf. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie, maar soms ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed, wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien en een bijdrage te leveren aan onze ambitie om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Isarin. Je kunt haar mailen via werkenbij@bbio.nl of bellen op 030 - 800 4800. Meer informatie over Bilthoven BIologicals vind je op onze website: www.bbio.nl