Production Engineer

Functieomschrijving

Ben jij een kwaliteitsgerichte professional met kennis van productieprocessen in de farmaceutische industrie? Dan ben je misschien de Production Engineer die wij zoeken bij Bilthoven Biologicals!


Bilthoven Biologicals (BBio) is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP). Daarnaast maakt BBio BCG, een medicijn voor behandeling van blaaskanker. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. BBio levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma.


De afdeling Operations bestaat uit meerdere plants/productieafdelingen die gezamenlijk de productie van vaccins realiseren. Voor een van de viral bulk productieplants zijn wij op zoek naar een Production Engineer.


Wat ga je doen?

Als Production Engineer ben je verantwoordelijk voor robuuste en GMP-compliant productie en optimaliseer je productieprocessen. Je zet je deskundigheid in voor verbeteringen, changes, deviaties, inspecties, trendanalyses en product quality reviews. Daarbij ben je eerste aanspreekpunt voor MS&T en R&D en treed je bijvoorbeeld op als subject matter expert bij inspecties met betrekking tot het productieproces. Je rapporteert aan de Plantmanager.

Binnen deze functie richt je je op 4 resultaatgebieden; procesbeheersing, proces optimalisatie, advies en rapportage. Concreet zullen je taken en verantwoordelijkheden voornamelijk bestaan uit het:

 • opstellen en implementeren van changes
 • leiden en uitvoeren van Root Cause onderzoek, het vaststellen van CAPA’s en eventueel het implementeren daarvan in samenwerking met andere afdelingen
 • beoordelen van projectaanvragen op proces technisch gebied
 • signaleren van technische ontwikkelingen die relevant zijn voor de afdeling
 • doen van proces-verbetervoorstellen en helpen met uitvoering ervan
 • analyseren van (trends in) productiedata en het doorgronden en daaruit ideeën genereren voor verbeteringen
 • leiden van projectteams en daarbij het bewaken van kwaliteit, doorlooptijd, kosten en resultaten
 • Lijnmanagement ondersteunen bij het op peil brengen en houden van het kennisniveau van operators
 • ondersteunen binnen projecten van FAT, SAT, kwalificatie- en validatie activiteiten
 • opzetten en testen van proefopstellingen, incl. rapportage van resultaten
 • input leveren voor major en kritische deviaties
 • input leveren bij problemen en leiding geven aan troubleshooting.

  Vereisten

  • HBO/WO Bioprocestechnologie of vergelijkbaar
  • Minimaal 2 jaar ervaring als procestechnoloog / production engineer
  • Ruime kennis en ervaring met GMP, productie-, steriele-, aseptische-, en reinigingsprocessen
  • Aantoonbare kennis van biotechnologische processen en apparatuur
  • Bij voorkeur Lean Six Sigma yellow of green belt gecertificeerd.

  Je bent klantgericht, probleemoplossend, een teamspeler en stressbestendig. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, een hands-on mentaliteit en bent flexibel. Je denkt oplossingsgericht en in mogelijkheden.


  Voor deze functie is vaccinatie verplicht.

  Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.


  Aanbod
  Als Production Engineer bij Bilthoven Biologicals kun je rekenen op een goed salaris (max € 5.662,42 op basis van 40 uur en afhankelijk van leeftijd en ervaring). Je kunt kiezen voor een 36, 38 of 40 urige werkweek. Daarnaast krijg je een 13e maand en bouw je pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf en afdeling in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie! Reken niet op een gespreid bed, maar wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien. Niet voor niets zeggen we dat het onze ambitie is om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


  Informatie

  Spreekt deze rol je aan en herken je je in het profiel, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren via de blauwe button ‘Reageer nu!’


  Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marjolein Isarin, Recruiter.
  Je kunt mailen via recruitment@bbio.nl of bel 030 800 4800.

  Meer informatie over BBio vind je op onze website: www.bbio.nl


  Aan intermediairs

  Bilthoven Biologicals aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van Bilthoven Biologicals zonder geldige zoekopdracht van Recruitment, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd. Dit is ook van toepassing als bij de cv’s andere documenten als inkoop- en/of leveringsvoorwaarden zijn toegevoegd. Bij aanhoudende acquisitie behoudt Bilthoven Biologicals zich het recht voor juridische stappen te ondernemen.