Process Engineer Upstream Processing (USP)

Omschrijving

Bilthoven Biologicals (BBio) is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP) en BCG. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. Bilthoven Biologicals levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma.


De afdeling Manufacturing Science & Technology ((bestaande uit 23 fte) ontwikkelt, ondersteunt en optimaliseert de producten en productieprocessen van BBio. Voor de afdeling zijn wij op zoek naar Process Engineer.


De functie 

Je gebruikt jouw expertise in Upstream Processing (USP) om productieprocessen te ontwikkelen, dan wel te verbeteren. De nadruk zal liggen op het gehele productieproces overzien, ontwikkelen, verbeteren en uitvoeren van zowel bacteriekweek, celkweek als viruskweek van labschaal tot commerciële schaal (tot 1500 liter). Daarnaast fungeer je ook als SME voor allerlei complexe USP gerelateerde vraagstukken. Je schrijft, beoordeelt en/of ontwikkelt zelf projectplannen met als doel om de volgende succesfactoren verder te verbeteren: opbrengst, kwaliteit, winstgevendheid en/of veiligheid. Tevens biedt je ondersteuning bij het onderzoeken van afwijkingen in de producties en bij het uitvoeren van procesvalidaties. Op termijn ga je zelfstandig upstream projecten leiden.

 

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Fungeren als SME voor complexe USP gerelateerde vraagstukken.
 • Opstellen en beheren van problem solving A3’s en/of projectplannen.
 • Uitvoeren van zowel literatuur- als haalbaarheidsonderzoek op USP gebied.
 • Schrijven van Engelstalige documentatie (plan, report, risk assessments, statements etc.)
 • Analyseren van de huidige productieprocessen, het presenteren van verbetervoorstellen en doorvoeren van deze proceswijzigingen conform goedgekeurde A3 en/of projectplan.
 • Ontwikkelen van productieprocessen met focus op het USP gebied en het tijdig rapporteren en presenteren van de gegenereerde data.

Vereisten

 • Relevante academische opleiding (bv. Biotechnology)
 • Meerdere jaren werkervaring in een vergelijkbare rol en werkgebied. Bij voorkeur opgedaan in de farmaceutische industrie.
 • Ervaring met het trainen, coachen en aansturen van operators.
 • Aantoonbare kennis van GMP processen.
 • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Kennis en ervaring met Lean/Six Sigma en/of projectmanagement (Prince2) is een sterke pré.

 

Profiel

Je bent nieuwsgierig ingesteld. Je zoekt altijd naar het waarom en bent continu op zoek naar mogelijke verbeteringen. Daarbij toon je eigenaarschap, ben je resultaatgericht, heb je een pro-actieve houding en ben je in staat om zelfstandig te opereren. Je communiceert gemakkelijk op de verschillende niveaus binnen de organisatie. Je bent een analyticus die complexe materie snel weet te doorgronden en vervolgens kan vertalen naar voor derden begrijpelijke taal. Daarnaast ben je goed in staat om oplossingen op verschillende niveaus in de organisatie geaccepteerd te krijgen en om daar ook uitvoering aan te geven.Aanbod

Als Process Engineer bij Bilthoven Biologicals kun je rekenen op een goed salaris (schaal 11, € 3.685 - € 5.662, op basis van 40 uur). Je kunt kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek en je bouwt pensioen op bij het gerenommeerde ABP. 


Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie, maar soms ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed, wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien en een bijdrage te leveren aan onze ambitie om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Isarin. Je kunt haar mailen via werkenbij@bbio.nl of bellen op 030 - 800 4800. Meer informatie over Bilthoven BIologicals vind je op onze website: www.bbio.nl