Operator Cleaning & Sterilization

Omschrijving

Bilthoven Biologicals – sinds 2012 onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume – is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP) en BCG. Bilthoven Biologicals levert vaccins aan de World Health Organisation (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma. 


De afdeling Cleaning & Sterilization staat aan de basis van het productieproces van vaccins. Elke dag zorgt deze afdeling voor steriele producten en opstellingen voor de productie van vaccins en de kwaliteitsbewaking hiervan. Als operator cleaning & sterilization krijg je bij ons een verantwoordelijke rol die afhangt van je eigen ervaring en ambitie. We zoeken een operator met inhoudelijke kennis die medeverantwoordelijk wordt voor een productieproces. 


Je houdt je binnen een GMP- omgeving bezig met:


Assembly
In onze cleanroom maak je aan de hand van een bouwtekening simpele tot complexe opstellingen van (bijv.) slangen, glaswerk, vaten en filters. Als operator ben je geheel verantwoordelijk van het verzamelen van de juiste onderdelen uit de voorraad tot het verpakken en sealen van de order. Met een scherp oog keur je ook het werk van collega's en binnenkomende goederen uit droogstoven en washers. Vervolgens draag je de bestelling, voorzien van de juiste labels, over bij de autoclaaf, waar het sterilisatieproces zal gaan starten.


Sterilization
Aan de voorzijde van de autoclaaf boek je binnenkomende goederen, volgens procedure, in voor sterilisatie. Je belaadt een industriële autoclaaf op de meest optimale manier en start het juiste programma. Je kent de machines door en door en bent daarom ook verantwoordelijk voor afhandeling van eerstelijns storingen. Aan de achterzijde worden de manden met artikelen, vaten en opstellingen ontladen. Samen met een keurmeester worden de producten met een scherp oog geïnspecteerd op afwijkingen. Complexere opstellingen worden nu verder op een testbank getest op drukbestendigheid en lekkage. Alleen de artikelen die een tien verdienen, worden verpakt, gelabeld en op transport gezet.


Cleaning
Gebruikte opstellingen, zoals vaten en glaswerk komen na inzet in het productieproces deels weer retour naar de afdeling die ze daarna destrueert. Ze zijn verontreinigd en besmet. De afdeling reiniging en desinfectie zorgt ervoor dat herbruikbare onderdelen weer brandschoon in de cleanroom komen. Dit door gebruik te maken van wasmachines, kookbaden maar ook van chemicaliën en handmatig boenen en schrobben.

Vereisten

We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid, maar daar vragen we ook wat voor terug.  

Je hebt passie voor je werk. Daarnaast ben je:


  • Klantgericht; jij levert wat er geleverd moet worden;
  • Kwaliteitsgericht;  je bent in staat om onder druk kwaliteit te leveren;
  • Resultaatgericht; je weet om te gaan met deadlines en weet deze te behalen;
  • Flexibel; jij gaat voor het hoogste rendement;
  • Een kei in samenwerken; je weet aan te geven waar mogelijke knelpunten ontstaan en overleg op de werkvloer te realiseren;
  • Je bent in staat om feedback te geven én te ontvangen en beschikt over inlevingsvermogen;
  • Nauwkeurig; je levert perfecte kwaliteit, ziet afwijkingen en acteert hierop;
  • Gedisciplineerd om zelfstandig je werk uit te voeren, jezelf en anderen te motiveren en resultaten op te leveren.

Verder beschik je over een relevante mbo- opleiding en relevante werkervaring binnen een GMP-, farmaceutische- of aseptische productieomgeving. Ervaring met assembleren, steriliseren, destructie en keuren/vrijgeven van materialen is een pre.

De afdeling werkt in dagdienst, maar mogelijk in de toekomst in verschoven diensten.

Aanbod

Als operator bij Bilthoven Biologicals kun je rekenen op een goed salaris (schaal 04, max. € 2.861,43 o.b.v. 40 uur), bovendien ontvang je een 13e maand en kun je gratis gebruik maken van de sportschool op het terrein. Je kunt kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek en je bouwt je pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie, maar soms ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed, wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien en een bijdrage te leveren aan onze ambitie om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.

Informatie

Eerst meer informatie? Neem dan contact op met Rob van Vegchel.

Je kunt hem mailen via werkenbij@bbio.nl of bel 030-800 4800.

Meer informatie over BBio vind je op onze website: www.bbio.nl

Voor deze functie is vaccinatie verplicht.