Operator Bacterial Bulk Production

Functieomschrijving

Ben jij een kwaliteitsgerichte professional met kennis van productie processen in de farmaceutische industrie? Dan ben je misschien de Senior Operator die wij zoeken bij Bilthoven Biologicals!


Bilthoven Biologicals (BBio) is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, de grootste vaccinproducent ter wereld in volume. BBio levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma. De vaccins die geproduceerd worden, zijn polio-, difterie-tetanus-polio (DTP). Daarnaast maakt BBio BCG, een medicijn voor behandeling van blaaskanker. Blaaskanker is de 4de meest voorkomende kankersoort in Europa met een kans van meer dan 65% op herhaling zonder behandeling met BCG. Na behandeling met BCG is de kans op herhaling 35%.


Voor de plant waar BCG en Tetanus geproduceerd worden, zijn wij op zoek naar een Operator.


Wat ga je doen?

Afhankelijk van je sterke inhoudelijke kennis en ervaring en ambitie, krijg je bij ons een belangrijke rol waarbij je verantwoordelijk wordt voor het proces en de machines. Binnen een GMP-omgeving houd je je bezig met de bacteriële bulk productie en het afvul- en vriesdroogproces voor BCG.


Concreet bestaan je werkzaamheden uit het volgende:

 • Grootschalige bulkproductie uitvoeren en afvullen onder GMP-condities met behulp van fermentatie-, filtratie-, concentratie- en zuiveringstechnologieën;
 • Uitvoering van in-procescontroles en monsternames voor product vrijgave, voortgang en kwaliteitsbewaking;
 • Actief toezien op naleving van procedures binnen en buiten de cleanrooms;
 • Batchdocumentaties en deviaties bijhouden;
 • Productieprocessen optimaliseren door een actieve opstelling en verbeterpunten aan te dragen;
 • Eerstelijns storingen verhelpen;
 • (senior-)operators inwerken en begeleiden;
 • Het verrichten van bereik- en beschikbaarheidsdiensten is een onderdeel van de functie.

Vereisten

Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid maar verwachten dat je ook het nodige meebrengt. Naast passie en betrokkenheid heb je:

 • Een relevante MBO-opleiding, met minimaal vijf jaar relevante productie-ervaring of een HBO opleiding met tenminste 1 jaar ervaring in productie;
 • Ervaring binnen een GMP, farmaceutische of aseptische productieomgeving (cleanrooms) in een productie-omgeving;
 • Ervaring met bereiden van farmaceutica of vergelijkbaar product;
 • Je bent zeer nauwkeurig en precies;
 • Analytische vaardigheden waardoor je ziet wat er beter kan.


Ons aanbod

Je kunt rekenen op een goed salaris (max. € 3.548 bij 40 uur en afhankelijk van leeftijd en ervaring) en je kunt kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek. Je bouwt een pensioen op bij het ABP. We werken in dagdienst, met af en toe verschoven dagdiensten, weekend en storingsdienst. Daarnaast krijg je een 13e maand en bouw je pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie. En soms zijn er ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed, maar wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien. Niet voor niets zeggen we dat het onze ambitie is om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


Ben jij de Operator die wij zoeken?
Spreekt deze rol je aan en pas je in het profiel, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren via de blauwe button ‘Reageer nu!’

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marjolein Isarin.
Je kunt mailen via werkenbij@bbio.nl of bel 030-800 4800.

Meer informatie over BBio vind je op onze website: www.bbio.nl


Aan intermediairs

Bilthoven Biologicals aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van Bilthoven Biologicals zonder geldige zoekopdracht van Recruitment, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd. Dit is ook van toepassing als bij de cv’s andere documenten als inkoop- en/of leveringsvoorwaarden zijn toegevoegd. Bij aanhoudende acquisitie behoudt Bilthoven Biologicals zich het recht voor juridische stappen te ondernemen.