Material Scientist

Omschrijving

Bilthoven Biologicals (BBio) is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP). Daarnaast maakt BBio BCG, een medicijn voor behandeling van blaaskanker. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. BBio levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma.


Als Material Scientist kom je te werken bij de afdeling Manufacturing Science & Technology. Samen met het team (bestaande uit 23 medewerkers) ontwikkelen, ondersteunen en optimaliseren wij de producten en productieprocessen van BBio. In jouw specifieke rol gebruik je jouw expertise bij de introductie van nieuwe materialen, verandering van deze materialen en het beoordelen van de bestaande materialen. De materialen kunnen bestaan uit productcontactmaterialen zoals primaire verpakkingen of grondstoffen in een van onze productieprocessen.

 

De functie

Jij beoordeelt of een nieuwe materiaal of verandering van het materiaal impact heeft op de kwaliteit van het (eind)product.  Daarnaast ben je de inhoudelijk sparringpartner naar onze productie, Quality Department en engineering over jouw expertisegebied. Je voornaamste verantwoordelijkheden bestaan uit:

  • Bij wijzigingen van bestaande of nieuwe grondstoffen en contactmaterialen de wijziging evalueren en rapporteren;
  • Bestaande materialen beoordelen en evalueren;
  • Opstellen, monitoren en rapporteren van extractables &  leachables profielen voor onze producten.

Vereisten

We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid maar daar vragen we ook wat voor terug. Naast passie voor je werk en toewijding heb je:

  • HBO+ werk- en denkniveau;
  • Aantoonbare ervaring en kennis van (organische)  chemie;
  • Gedegen kennis van GMP processen en – procedures;
  • Kennis van Pharma is een pré;
  • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Je werkt nauwkeurig en precies, bent analytisch ingesteld en bent aantoonbaar in staat om procedures en processen begrijpelijk uit te leggen aan anderen.

Je hebt plezier in advies geven en haalt energie uit het op een hoger niveau brengen van je collega’s.


Wij bieden 

Als Material Scientist bij Bilthoven Biologicals kun je rekenen op een goed salaris (max € 5.662,42 op basis van 40 uur). Je kunt kiezen voor een 36, 38 of 40 urige werkweek. Daarnaast krijg je een 13e maand en bouw je pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie, maar soms ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed, maar wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien. Niet voor niets zeggen we dat het onze ambitie is om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.

 

Ben jij de Material Scientist die wij zoeken? 

Spreekt deze rol je aan en pas je in het profiel, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren via de blauwe button ‘Reageer nu!’

 

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marjolein Isarin. Je kunt mailen via werkenbij@bbio.nl of bel 030-800 4800. Meer informatie over BBio vind je op onze website: www.bbio.nl