Manager QC Vaccines

Functieomschrijving

Ben jij een coachend leidinggevende met kennis van immunologie, virologie en ervaring met celkweekanalyses. Dan ben je misschien de Manager QC Vaccines die wij zoeken bij Bilthoven Biologicals!


Bilthoven Biologicals (BBio) is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP) en tetanusvaccin. Daarnaast maakt BBio BCG, een medicijn voor behandeling van blaaskanker. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van de Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. BBio levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma. 


De afdeling Quality richt zich op kwaliteitsborging en –controle en naleving van eisen (w.o. GMP, ISO). De afdeling bestaat uit de subafdelingen Quality Control (QC) en Quality Assurance (QA). QC kent vervolgens de afdelingen QC Chemistry, QC Microbiology, QC Vaccines en QC Support. 


Voor de afdeling QC Vaccines zijn wij wegens pensionering van de huidige manager op zoek naar een Manager.


Wat ga je doen?

Als Manager van de afdeling QC Vaccines geef je leiding aan een aantal team leads die op hun beurt weer (senior) technicians aansturen. Momenteel bevat de afdeling 18 medewerkers (MBO/HBO/WO geschoold). Daarnaast ben je eindverantwoordelijk voor de kwaliteit en tijdigheid van alle activiteiten van de afdeling. De afdeling voert routinematige analyses uit voor de veiligheid, werkzaamheid, identiteit en stabiliteit van biologische grondstoffen, API’s, (combinatie)vaccins en andere biologische BBio producten zoals seed lots en cell banks. Een aantal analyses wordt door externe partners verzorgd. Daarnaast is de afdeling actief betrokken bij het optimaliseren en valideren van analyses en levert een bijdrage in BBio brede investerings- of ontwikkelingsprojecten. De technieken die worden gebruikt zijn o.a. virustitraties, ELISAs, SDS-Page, Vreemde Virussen test en eiwitbepaling. Alle analyses worden onder GMP uitgevoerd. Bij meerdere analyses bevatten de monsters levend wildtype poliovirus en speelt biosafety dus een belangrijke rol. Deze werkzaamheden worden de komende 2 jaar overgeheveld naar een nieuw QC lab op het Bbio-terrein dat volledig in compliance is met de WHO GAPIII regelgeving voor poliovirus.


Concreet bestaan je kernactiviteiten uit het:

  • Leidinggeven aan de afdeling, coachen en motiveren van medewerkers.
  • Zorgen voor het veilig, tijdig en valide uitvoeren van alle analyses van de afdeling. Hieronder valt ook de verantwoordelijkheid voor voldoende gekwalificeerd personeel, apparatuur en labomgeving.
  • In samenwerking met de QC Support afdeling en SME’s binnen QC optimaliseren en valideren van nieuwe en gewijzigde analyses;
  • Besluiten over inzet van medewerkers op (verbeter)projecten en GAP III projecten;
  • Beoordelen van diverse planningen op haalbaarheid en impact op de afdeling, afstemming met projectleiders; Borgen van compliance met wet- en regelgeving (GMP, ISO, oPh.Eur., WHO, registratiedossier, GAP III) binnen de afdeling door het up-to-date (laten) houden van procedures en werkinstructies binnen de eigen afdeling en het tijdig escaleren en mitigeren van afwijkingen
  • Afstemmen met Operations en andere Quality-afdelingen over voortgang, knelpunten, prioriteiten, e.d.;
  • Een bijdrage leveren aan de middellange termijn visie, het beleid en de strategie van de afdeling QC. 

In deze rol rapporteer je aan de Director QA/QC.

Vereisten

Om met succes invulling te geven aan deze rol beschik je over een relevante HBO of WO-opleiding. Je beschikt over kennis en vaardigheden op het gebied van QC-management binnen de farmaceutische industrie en je brengt inhoudelijke kennis in over immunologie, celbiologie, virologie en moleculaire biologie. Wij komen ook graag in contact met breder geschoolde kandidaten die ervaring hebben binnen QC en/of QA en in ieder geval een working knowledge in genoemde vakgebieden hebben. Je bent een mensgerichte manager, die een luisterend oor heeft voor de medewerker. Ben je tevens Artikel 9 functionaris, wordt dit als een pre gezien.


Verder ben je een resultaat- en kwaliteitsgerichte leidinggevende en weet je als geen ander doelgericht te sturen. Je bent klantgericht en communicatief en vooral een sympathiek leidinggevende om voor en mee te werken.


Voor deze functie is vaccinatie (DTP) verplicht.

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.


Ons aanbod
Als Manager QC Vaccines bij BBio kun je rekenen op een goed salaris (max € 7.178,14 o.b.v. 40 uur). Bovendien ontvang je een 13e maand en kun je gratis gebruik maken van de sportschool op het terrein. Je kunt kiezen voor een 32, 36-, 38- of 40-urige werkweek en je bouwt je pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie. En soms zijn er ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed, wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien en een bijdrage te leveren aan onze ambitie om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


Informatie

Spreekt deze rol je aan en pas je in het profiel, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren via de blauwe button ‘Reageer nu!’. De eerste contacten zullen via video-gesprekken plaatsvinden.


Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marjolein Isarin.
Je kunt haar mailen via recruitment@bbio.nl of bel 030 800 4800.

Meer informatie over BBio vind je op onze website: www.bbio.nl​.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.