Manager QC Chemistry

Functieomschrijving

Ben jij een coachend leidinggevende met kennis van testen van grondstoffen, tussen- en eindproducten, utilities, gebruik makend van onder meer chromatografische technieken en nat-chemische technieken? Dan ben je misschien de Manager QC Chemistry die wij zoeken bij Bilthoven Biologicals!


Bilthoven Biologicals (BBio) is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP) en tetanusvaccin. Daarnaast maakt BBio BCG, een medicijn voor behandeling van blaaskanker. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van de Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. BBio levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma.


De afdeling Quality richt zich op kwaliteitsborging en –controle en naleving van eisen (w.o. GMP, ISO). De afdeling bestaat uit de subafdelingen Quality Control (QC) en Quality Assurance (QA). QC kent vervolgens de afdelingen QC Chemistry, QC Microbiology, QC Vaccines en QC Support.  Voor de afdeling QC Chemistry zijn wij op zoek naar een Manager.


Als Manager van de afdeling QC Chemistry geef je leiding aan een groep (senior) technicians, specialisten en een of meer team leads die een expertise unit binnen de afdeling leiden. Dit kan een sample management unit zijn maar wij bouwen hierbij ook graag voort op de kennis en ervaring van de nieuwe manager: wij zijn druk bezig de QC organisatie in te richten voor de toekomst.


Momenteel bevat de afdeling 16 medewerkers (MBO/HBO geschoold). Je bent eindverantwoordelijk voor de kwaliteit en tijdigheid van alle activiteiten van de afdeling. De afdeling voert routinematige analyses uit op grondstoffen, tussen- en eindproducten, en voor de monitoring van utilities. Een aantal analyses wordt door externe partners verzorgd. Daarnaast is de afdeling actief betrokken bij het optimaliseren en valideren van analyses en levert een bijdrage in BBio brede investerings- of ontwikkelingsprojecten. De technieken die worden gebruikt zijn o.a. HPLC, GC, TOC, ICP en routinematige nat-chemische technieken. Alle analyses worden onder GMP uitgevoerd. De monsters bevatten geen levend wildtype poliovirus, biosafety speelt in deze afdeling daarom niet de hoofdrol.


Concreet bestaan je kernactiviteiten uit het:

 • Leidinggeven aan de afdeling, coachen en motiveren van medewerkers;
 • Zorgen voor het veilig, tijdig en valide uitvoeren van alle analyses van de afdeling. Hieronder valt ook de verantwoordelijkheid voor voldoende gekwalificeerd personeel, apparatuur en labomgeving;
 • Borgen van compliance met wet- en regelgeving (GMP, ISO, Ph.Eur., WHO, registratiedossier) binnen de afdeling door het up-to-date (laten) houden van procedures en werkinstructies binnen de eigen afdeling en het tijdig escaleren en mitigeren van afwijkingen;
 • In samenwerking met de QC Support afdeling en SME’s binnen QC optimaliseren en valideren van nieuwe en gewijzigde analyses, alsook het transfereren van analyses van en naar partners en contract labs;
 • Besluiten over inzet van medewerkers op (verbeter)projecten, vaak gevolgd door yellow- of green belt certificering, waarvan je de sponsor bent. Met name optimalisatie van de diverse workflows heeft volop de aandacht binnen deze afdeling;
 • Beoordelen van diverse planningen op haalbaarheid en impact op de afdeling, afstemming met projectleiders;
 • Afstemmen met Operations en andere Quality-afdelingen over voortgang, knelpunten, prioriteiten, e.d.;
 • Een bijdrage leveren aan de middellange termijn visie, het beleid en de strategie van de afdeling QC.

In deze rol rapporteer je aan de Director QA/QC.

Vereisten

Om deze rol met succes te kunnen vervullen, vragen we van jou:
 • Een relevante HBO of WO opleiding;
 • Kennis en vaardigheden op het gebied van QC-management binnen de farmaceutische industrie;
 • Inhoudelijke kennis over (raw) material spec setting en testing, sample management en gerelateerde werkprocessen;
 • Working knowledge in de analystetechnieken die worden gebruikt.

Daarnaast ben je een mensgerichte manager, die een luisterend oor heeft voor de medewerker. Verder ben je een resultaat- en kwaliteitsgerichte leidinggevende en weet je als geen ander doelgericht te sturen. Je bent klantgericht en communicatief en vooral een sympathiek leidinggevende om voor en mee te werken.

  Voor de uitvoering van deze functie is vaccinatie verplicht. 
  Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

  Ons aanbod
  Als manager QC –Chemistry bij BBio kun je rekenen op een goed salaris (max € 7.178,14 o.b.v. 40 uur). Bovendien ontvang je een 13e maand en kun je gratis gebruik maken van de sportschool op het terrein. Je kunt kiezen voor een 32, 36-, 38- of 40-urige werkweek en je bouwt je pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie. En soms zijn er ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed, wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien en een bijdrage te leveren aan onze ambitie om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.

  Solliciteren?

  Herken je je in bovenstaand profiel? Solliciteer dan nu via de button onderaan deze pagina. We komen dan zo spoedig mogelijk bij je terug met onze reactie.

  Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met Marjolein Isarin, Recruiter.

  Je kunt haar bereiken via recruitment@bbio.nl of telefonisch op 030 800 4800.


  Meer informatie over Bbio vind je op onze website: www.bbio.nl

  Aan intermediairs

  Bilthoven Biologicals aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van Bilthoven Biologicals zonder geldige zoekopdracht van Recruitment, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd. Dit is ook van toepassing als bij de cv’s andere documenten als inkoop- en/of leveringsvoorwaarden zijn toegevoegd. Bij aanhoudende acquisitie behoudt Bilthoven Biologicals zich het recht voor juridische stappen te ondernemen.