Manager Engineering

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren manager met een brede technische ervaring in een (farmaceutische) productie-omgeving? Bilthoven Biologicals is op zoek naar een Manager Engineering.


Bilthoven Biologicals – sinds 2012 onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume – is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP) en BCG. Bilthoven Biologicals levert vaccins aan de World Health Organisation (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma.


De afdeling Engineering & Maintenance binnen Bilthoven Biologicals (BBio) richt zich op het uitvoeren van project- & engineeringsactiviteiten, inclusief het uitvoeren van grote investeringsprojecten, reliability engineering, het geven van operationele support en op de uitvoer van Commissioning & Qualification (C&Q) op de gebieden van gebouwen, utiliteiten en equipment. Binnen de afdeling zijn wij op zoek naar een Manager Engineering.


Als Manager Engineering word je verantwoordelijk voor de aansturing van de afdeling engineering en zorg je voor de uitvoering van projecten aangaande nieuwbouw, verbouwingen, uitbreiding en modificaties. Binnen de afdeling Engineering valt ook het reliability engineering team en de tekenkamer. Je rapporteert aan de Director Engineering & Maintenance.


Concreet ga je als Manager Engineering o.a.:

 • Een bijdrage leveren aan het ontwikkelen en vaststellen van het engineering- en projectenbeleid als onderdeel van het totale E&M-beleid;
 • (Jaar-)plannen m.b.t. bemensing en processing van de eigen afdeling vanuit het jaarlijkse investeringsplan opstellen en uitvoeren;
 • De planning op haalbaarheid beoordelen en noodzakelijke aanpassingen doorvoeren;
 • Activiteiten in de afdeling aansturen en knelpunten in de uitvoering signaleren en oplossen;
 • Met het reliability engineering team stel je de onderhoudsplannen op middels de FMEA methodologie, zorgt voor SAP masterdata management en draagt zorg dat er wordt deelgenomen aan RCA onderzoeken en geplande onderhoudsstops.
 • Met de tekenkamer draag je zorg voor het beheren van alle tekeningen as built in Vault, uitgeven van tekeningen, verwerken van revisies en uitgifte van coderingen.
 • Met andere relevante afdelingen afstemmen over voortgang, knelpunten, prioriteiten e.d.;
 • De jaarbegroting van de afdeling opstellen en de budgetten bewaken; je rapporteert hierover aan de Director Engineering & Maintenance en Finance;
 • Gegevens over voortgang van investeringsprojecten (laten) vastleggen en periodiek hierover rapporteren;
 • Procedures, voorschriften en werkinstructies binnen de eigen afdeling en de gehele organisatie up-to-date (laten) houden en erop toezien dat deze worden nageleefd;
 • Leidinggeven aan de afdeling, coachen en motiveren van 15-20 medewerkers;
 • (Laten) inwerken en ontwikkelen van (nieuwe) medewerkers;
 • Zorgdragen voor getraind en gekwalificeerd personeel op basis van de kwalificatiematrixen.

Vereisten

Om deze rol met succes te kunnen vervullen, vragen we van jou:

 • Hbo- werk- en denkniveau;
 • Kennis van en ervaring met integraal management in een technische organisatie;
 • Brede en diepgaande inhoudelijke kennis van techniek in een industriële (bij voorkeur farmaceutische) omgeving;
 • Kennis en vaardigheid op het gebied van project- en lijnmanagement;
 • Kennis en vaardigheid op het gebied van Reliability Engineering;
 • Vaardigheid in het ontwikkelen van technisch beleid en werkprogramma’s;
 • Kennis van en inzicht in de voor de organisatie relevante (technische) ontwikkelingen.

Bovendien ben je een kei in organiseren, realiseren en motiveren. Je bent een deskundig en besluitvaardig leidinggevende met visie en je bewust van je omgeving. Ook organisatiesensitiviteit

is een van jouw goede eigenschappen.


Onze waarden, en daarmee ook de competenties behorend bij deze functie, zijn samenwerken, eigenaarschap, opleveren, positiviteit en wendbaarheid.


Voor de uitvoering van deze functie is vaccinatie verplicht.


Ons aanbod

Als Manager Engineering bij Bilthoven Biologicals kun je rekenen op een goed salaris (max € 7.178 op basis van 40 uur, afhankelijk van leeftijd en ervaring). Je kunt kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek. Je krijgt een 13e maand en bouwt pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie. En soms zijn er ook groeistuipen. Reken dus niet op een gespreid bed, wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien en een bijdrage te leveren aan onze ambitie om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


Solliciteren?

Herken je je in bovenstaand profiel? Solliciteer dan nu via de button onderaan deze pagina. We komen dan zo spoedig mogelijk bij je terug met onze reactie.

Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met Marjolein Isarin, Recruiter.

Je kunt haar bereiken via recruitment@bbio.nl of telefonisch op 030 800 4800.

Meer informatie over Bbio vind je op onze website: www.bbio.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.