HSE Officer

Functieomschrijving

Ben jij die veiligheidskundige met een groot verantwoordelijkheidsgevoel die de afdeling Environment, Health & (bio) Safety bij Bilthoven Biologicals komt versterken?


Bilthoven Biologicals is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP) en BCG. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. Bilthoven Biologicals levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma. We produceren betaalbare vaccins om kinderen wereldwijd te beschermen tegen ziektes als polio.


De afdeling EHbS richt zich op het goed en veilig regelen van veiligheid, milieu en gezondheid op de werkplek. Om dit te controleren en beheersen zet EHbS diverse systemen op, voert zij EHbS risico-assessments uit en lopen veiligheids- en inspectierondes op de werkplekken. We streven naar een world class performance voor (bio)safety.


Voor deze afdeling zijn wij op zoek naar een HSE Officer, die ook affiniteit heeft met bio safety.


Wat ga je doen?

Als HSE officer draag je bij aan het opzetten en verbeteren van het (bio) safety managementsysteem. Je bent aanspreekpunt voor H(b)SE-zaken en geeft het beleid verder vorm. Behalve dat je zorgt voor actieve communicatie over het beleid, geef je ook trainingen en advies aan collega’s en management over H(b)SE-zaken. Je begeleidt audits en inspecties en voert zelf interne audits en inspecties uit. Het analyseren van gegevens en rapporteren hierover behoort standaard tot je werkzaamheden. Daarnaast begeleid je constructie- en verbouwprojecten m.b.t. H(b)SE- aspecten. Ook lever je een actieve bijdrage om te voldoen aan het global action plan 3 (GAPIII) van de World Health Organization. Dit doe je o.a. door binnen projectteams input te geven op algemene H(b)SE aspecten als biologische veiligheid, chemische veiligheid en hoog- risico- werk.

Vereisten

 • Een afgeronde technische HBO+ opleiding en een post HBO EHS- kwalificatie (bij voorkeur ”hogere veiligheidskunde”);
 • Ervaring in het begeleiden van (bio) safety- en risicovolle werkprocessen binnen een biologisch-/ farmaceutische- of vergelijkbare omgeving;
 • Technische expertise op het gebied van algemene (laboratorium) veiligheid, chemische veiligheid, blootstellingsbeoordeling en – bewaking, brandveiligheid, gebruik van gassen, persoonlijke beschermingsmiddelen, veilige werkmethoden, goede microbiologische technieken en omgang met gevaarlijke stoffen;
 • Circa vijf jaar ervaring in biologische - , chemische - en/of farmaceutische industrie;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Goede beheersing van zowel de Nederlandse- als de Engelse taal in woord en geschrift.

Verder werk je zelfstandig, maar ben je ook iemand die goed kan samenwerken. Je toont initiatief en schakelt gemakkelijk met de verschillende lagen in de organisatie, je weet mensen mee te krijgen en te overtuigen. Je bent goed in staat om prioriteiten te stellen, bent resultaatgericht, betrouwbaar en risicobewust.

  Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.


  Aanbod

  Als HSE Officer bij Bilthoven Biologicals kun je rekenen op een goed salaris (max. € 4.979,18 op basis van 40 uur). Je ontvangt een 13e maand en bouwt pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Je kunt kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat betekent dat er soms groeistuipen zijn. En het betekent ook dat er volop (carrière)mogelijkheden zijn voor mensen met passie en ambitie. Reken niet op een gespreid bed, wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien en een bijdrage te leveren aan onze ambitie om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


  Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Isarin, recruiter
  Je kunt haar mailen via recruitment@bbio.nl of bellen op 030 800 4800.


  Meer informatie over bbio vind je op onze website: www.bbio.nl