DSP Scientist

Functieomschrijving

Ben jij de downstream processing (DSP) Scientist die het team Manufacturing Science & Technology van Bilthoven Biologicals komt versterken?


Bilthoven Biologicals (BBio) is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP). Daarnaast maakt BBio BCG, een medicijn voor de behandeling van blaaskanker. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. BBio levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma.


Als DSP Scientist kom je te werken bij de afdeling Manufacturing Science & Technology (MS&T). Samen met het team (bestaande uit 23 zeer gemotiveerde medewerkers) ontwikkelen, ondersteunen en optimaliseren wij de producten en productieprocessen van BBio. In jouw specifieke rol gebruik je jouw expertise in projecten om bestaande DSP processen te verbeteren en voor nieuwe producten het DSP proces te ontwikkelen. Verder ondersteun je verbeteringen in de productie door deel te nemen aan / het leiden van CQA/CPP assessments en RCA onderzoek.


Functie

Jij bent de DSP expert binnen de afdeling en je werkt samen met collega’s om de business doelstellingen te verwezenlijken door output verhoging en kwaliteitsverbetering te realiseren en nieuwe processen te implementeren. Daarnaast ondersteun je collega’s in productie en QA met betrekking tot DSP vraagstukken. Je ervaring en competenties stellen je in staat om na een inwerkperiode projecten van toenemende complexiteit te leiden. Je voornaamste verantwoordelijkheden bestaan uit:

  • Inhoudelijke ondersteuning leveren bij onderzoeken binnen de bestaande productie;
  • Bestaande productieprocessen onderzoeken, evalueren en waar mogelijk optimaliseren op een planmatige manier conform LSS principe;
  • Nieuwe productieprocessen ontwerpen, ontwikkelen voor toekomstige BBio producten.

Vereisten

We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid maar daar vragen we ook wat voor terug. Naast passie voor je werk en toewijding heb je:

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Aantoonbare ervaring en kennis van DSP, bij voorkeur opgedaan in een biofarmaceutische omgeving;
  • Bij voorkeur ervaring met projectmatig werken;
  • Een LSS green belt certificaat is een pré;
  • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Je bent aantoonbaar in staat om complexe zaken begrijpelijk uit te leggen aan anderen. Adviseren is een van jouw kwaliteiten en je haalt energie uit het op een hoger niveau brengen van je collega’s. Je durft initiatief te nemen en bent in staat anderen te motiveren.


Aanbod

Als DSP Scientist bij Bilthoven Biologicals kun je rekenen op een goed salaris (max € 5.662,42 op basis van 40 uur). Je kunt kiezen voor een 36, 38 of 40 urige werkweek. Daarnaast krijg je een 13e maand en bouw je pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf en afdeling in de groei. Ons moederbedrijf beschikt over een gezonde pijplijn van nieuwe producten. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie, die het aandurven om mee te werken in een groeiend bedrijf. Reken niet op een gespreid bed, maar wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien. Niet voor niets zeggen we dat het onze ambitie is om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


Informatie 

Spreekt deze rol je aan en pas je in het profiel, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren via de blauwe button ‘Reageer nu!’


Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marjolein Isarin, Recruiter.
Je kunt mailen via recruitment@bbio.nl of bel 030 800 4800.

Meer informatie over BBio vind je op onze website: www.bbio.nl


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.