Compliance Officer QA Systems & Compliance

Functieomschrijving

Ben jij die Compliance Officer met brede kennis en ervaring in met name risico management en training die de afdeling QA Systems & Compliance van Bilthoven Biologicals komt versterken?


Bilthoven Biologicals is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP) en BCG. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. Bilthoven Biologicals levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma.


Quality Assurance richt zich op kwaliteitsborging en -controle, vrijgifte van producten en naleving van de wetgeving (w.o. GMP, ISO). De QA sector bestaat uit vier afdelingen die nauw met elkaar samenwerken: QA Operations, QA Systems & Compliance, QA Projects en Review & Release. Binnen de afdelingen streven we ernaar om iedereen zo breed mogelijk in te zetten maar wel met een eigen expertisegebied.


Wat ga je doen?

Wij zijn op zoek naar een Compliance Officer, die onze organisatie helpt om het kwaliteitsniveau te borgen en te verbeteren. Vooral zijn wij op zoek naar iemand die zeer thuis is in de onderwerpen risico management en training. Qua risico management onderhoud en verbeter je het systeem en geef je adviezen aan de gebruikers. Op het gebied van training help en adviseer je de Bbio Academy bij het opzetten en geven van GMP gerelateerde trainingen. Naast deze hoofdtaken zul je ook ingezet worden voor opvolging van audits door derden, participatie in de back-office, leiden van lean projecten binnen quality en het adviseren van afdelingen over GMP en compliance vraagstukken.


Je bent accuraat, kunt goed met mensen omgaan en hebt een rugzak vol met Quality Assurance ervaring waar we graag op voortbouwen. Je kunt wet- en regelgeving helpen omzetten in praktische, effectieve en efficiëntere processen. Hierdoor ben je veel in contact met andere afdelingen binnen de organisatie, waarbij je rapporteert aan de Manager QA Systems & Compliance. De afdeling zelf kenmerkt zich door een hechte groep van 12 hoogopgeleide, zelfstandig werkende professionals.


Jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • Verantwoordelijk voor de systemen risico management en training binnen QA Systems & Compliance
 • Adviseren en trainen van gebruikers
 • Rol bij uitvoering en opvolging van audits door derden
 • Voortdurend verbeteren van de systemen, niet alleen door aanpassing aan veranderende wetgeving maar ook door het gebruik ervan zo lean mogelijk in de organisatie te implementeren
 • Projectmatig up-to-date houden en/of verbeteren van een of meerdere andere onderdelen van ons kwaliteitssysteem
 • Breed adviseren van afdelingen over GMP en compliance vraagstukken

Vereisten

De volgende functie-eisen horen daarbij:

 • Minimaal een relevante hbo-opleiding (technisch/biomedisch/farmaceutisch of proces technologie)
 • Ervaring met het opstellen en beheren van delen van kwaliteitssystemen
 • Aantoonbare recente werkervaring en kennis van GMP
 • Gedegen werkervaring in risico management
 • Sterke communicatieve vaardigheden, met name het opbouwen van de relatie met alle mogelijke groepen binnen Bbio en het standvastig maar ook het plezierig en begrijpelijk overbrengen van regels en wetten is zeer belangrijk
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels (woord en geschrift).


Ons aanbod

Als Compliance Officer bij BBio kun je rekenen op een goed salaris (max. € 4.979 o.b.v. 40 uur). Bovendien ontvang je een 13e maand en kun je gratis gebruik maken van de sportschool op het terrein. Je kunt kiezen voor een 32, 36-, 38- of 40-urige werkweek en je bouwt pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie. En soms zijn er ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed, wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien en een bijdrage te leveren aan onze ambitie om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Isarin.

Je kunt haar mailen via werkenbij@bbio.nl of bellen op 030-800 4800
 

Aan intermediairs

Bilthoven Biologicals aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van Bilthoven Biologicals zonder geldige zoekopdracht van Recruitment, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd. Dit is ook van toepassing als bij de cv’s andere documenten als inkoop- en/of leveringsvoorwaarden zijn toegevoegd. Bij aanhoudende acquisitie behoudt Bilthoven Biologicals zich het recht voor juridische stappen te ondernemen.