Compliance Officer QA Operations

Functieomschrijving

Ben jij een kwaliteitsgerichte professional met kennis van operationele processen in de farmaceutische industrie? Dan ben je misschien de Compliance Officer die wij zoeken bij Bilthoven Biologicals!


Bilthoven Biologicals (BBio) is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP). Daarnaast maakt BBio BCG, een medicijn voor behandeling van blaaskanker. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. BBio levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma.

 

De functie is gesitueerd binnen de afdeling Quality. De afdeling Quality richt zich op kwaliteitsborging en –controle en naleving van eisen (w.o. GMP, ISO). De afdeling bestaat uit de subafdelingen Quality Control (QC) en Quality Assurance (QA). QA kent vervolgens de subafdelingen QA Projects, QA Systems, QA Operations en Review & Release (R&R).

 

Voor de afdeling QA Operations zijn wij op zoek naar een Compliance Officer.

 

Wat ga je doen? 

Je levert proactieve support aan operationele afdelingen en projecten waar het kwaliteit betreft. 

Daarnaast draag je bij aan het verbeteren van het kwaliteitssysteem. Het beoordelen en autoriseren van procedures, deviaties, changes en kwalificatie/validatie documentatie maken een belangrijk onderdeel uit van je werk. Verder voer je interne en externe audits uit en ben je betrokken bij overheidsinspecties en klantaudits. Als QA Operations Compliance Officer onderhoud je contacten met de afdelingen Operations, QC en ondersteunende afdelingen. Je rapporteert aan de manager QA Operations.

 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Uitvoeren van kwaliteitsbeleid als onderdeel van het totale BBIO-beleid;
 • Uitvoeren van interne en externe audits;
 • Reviewen en approven van diverse GMP documenten, deviaties, change control;
 • Het uitvoeren van het witness programma;
 • Ervoor zorgen dat kwaliteit in de diverse (verbeter) projecten zit;
 • Voorstellen en uitvoeren van verbeterprojecten binnen de eigen afdeling;

Vereisten

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met yellow en/of green belt projecten;
 • Een afgeronde opleiding in een technische, biomedische of procestechnologische richting;
 • Ervaring in een GMP omgeving;
 • Kennis van engineering, productieprocessen en/of het vervullen van de QA-rol in projecten is een pré;

De kerncompetenties van BBio zijn klantgerichtheid, resultaatgerichtheid, samenwerken en kwaliteitsgerichtheid. Voor de functie zijn daarnaast de competenties deskundigheid, oordeelsvorming, overtuigingskracht en een goede mondelinge presentatie van belang.


Je bent klantgericht en communicatief, hebt een hands-on mentaliteit en bent flexibel. Je denkt oplossingsgericht en in mogelijkheden.

 

Aanbod

Als compliance officer bij BBio kun je rekenen op een goed salaris (schaal 10, max. € 4.979,18 o.b.v. 40 uur). Bovendien ontvang je een 13e maand en kun je gratis gebruik maken van de sportschool op het terrein. Je kunt kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek en je bouwt pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie, maar soms ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed, wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien en een bijdrage te leveren aan onze ambitie om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Isarin.

Je kunt haar mailen via recruitment@bbio.nl of bel 030-800 4800.

Meer informatie over BBio vind je op www.bbio.nl


Voor deze functie is vaccinatie verplicht.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.