Category Manager

Functieomschrijving

Ben jij die doortastende en resultaatgerichte inkoper pur sang en zet je jouw kennis en ervaring graag in bij een farmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert? Dan ben jij misschien de Category Manager die wij zoeken bij Bilthoven Biologicals.


Bilthoven Biologicals is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP) en BCG. Bilthoven Biologicals is onderdeel van de Poonawalla Group, de grootste vaccinproducent in volume ter wereld en levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO). Zo dragen we bij aan het doel om polio de wereld uit te helpen.


De afdeling Procurement richt zich op de inkoop van goederen en diensten bij nationale en internationale leveranciers tegen optimale condities. De afdeling is opgesplitst in drie inkoopgroepen: Inversteringen & Maintenance, Grondstoffen, Verpakkingen & Consumables en een groep HR, ICT & Facilitair.


Wat ga je doen?

Als Category Manager ben je verantwoordelijk voor de inkoopgroep Investeringen & Maintenance. Voor deze groep vertaal je de bedrijfs- en afdelingsdoelstellingen naar een Categoryplan, voer je zelfstandig grote inkooptrajecten uit en begeleid je het inkoopproces. 


Concreet bestaan je taken en verantwoordelijkheden uit:

 • Het jaarlijks opstellen van een Categoryplan, waarin je de strategie en doelstellingen formuleert voor de productcategorieën uit jouw inkoopgroep. Ook stel je hiervoor de inkoopbegrotingen op.
 • Het optimaliseren van de inkooppositie, door onder andere marktonderzoek.
 • Het aangaan van partnerships met strategische leveranciers;
 • Het onderhandelen en aangaan van lange termijn contracten en incidentele inkoopopdrachten;
 • Het inventariseren van en adviseren bij de inkoopbehoefte van interne opdrachtgevers om te voldoen aan de specificaties.
 • Het uitvoeren van zowel vendor management en/of leveranciersmanagement als contractmanagement en – beheer;
 • Het zorgen voor een foutloos inkoopproces, inclusief een tijdige levering van de producten en diensten, en duidelijke informatieverstrekking naar belanghebbenden;
 • Het optimaliseren van de inkoopprocessen;
 • Het bijdragen een de reductie van de inkoopkosten en vermindering van de strategische kwetsbaarheid.

Je rapporteert aan de Manager Procurement en vervangt jouw collega Category Manager bij afwezigheid. Bovendien zorg je voor een evenwichtige en realistische werkverdeling en begeleid je de Buyers binnen jouw inkoopgroep.

Vereisten

Om van de rol van Category Manager een succes maken, neem jij mee:


 • HBO+ werk- en denkniveau;
 • NEVI 2;
 • Ruime ervaring met het strategische en tactische inkoopproces en het uitvoeren van grotere inkooptrajecten;
 • Kennis van leveranciersmanagement, contractmanagement en contractbeheer;
 • Uitstekende onderhandelingsvaardigheden;
 • Grondige kennis van ERP-systemen, bij voorkeur ervaring met SAP;
 • Affiniteit met de productcategorieën uit de inkoopgroep;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels.

Verder ben je een prettige gesprekspartner die een goed netwerk opbouwt. Je bent klant-, resultaat- en kwaliteitsgericht. Je werkt prettig samen met je collega’s, maar bent ook uitstekend in staat om zelfstandig aan de slag te gaan. Ook ben je ondernemend en heb je de ambitie om jezelf te blijven ontwikkelen en door te groeien.


Ons aanbod

Als Category Manager kun je rekenen op een goed salaris (max € 5.127 op basis van 40 uur), een 13e maand en natuurlijk vakantiegeld. Je kunt kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek en je bouwt je pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie. En soms zijn er ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed, wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien en een bijdrage te leveren aan onze ambitie om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


Aanvullende informatie

Ben jij de Category Manager die wij zoeken? Solliciteer dan nu via de ‘Solliciteerbutton’.

Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met Marjolein Isarin, Recruiter.

Je kunt haar bellen op 030 800 4800 of mailen via recruitment@bbio.nl.

Meer informatie over Bbio vind je op onze website: www.bbio.nlAan intermediairs

Bilthoven Biologicals aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van Bilthoven Biologicals zonder geldige zoekopdracht van Recruitment, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd. Dit is ook van toepassing als bij de cv’s andere documenten als inkoop- en/of leveringsvoorwaarden zijn toegevoegd. Bij aanhoudende acquisitie behoudt Bilthoven Biologicals zich het recht voor juridische stappen te ondernemen.