Buyer / Inkoper

Functieomschrijving

Ben jij die energieke, gedreven en scherpe onderhandelaar die de afdeling  Inkoop / Procurement van Bilthoven Biologicals in de rol van Inkoper / Buyer komt versterken?

 

Bilthoven Biologicals is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP) en BCG. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. Bilthoven Biologicals levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma.

 

De afdeling Procurement richt zich op de inkoop van goederen en diensten bij nationale en internationale leveranciers, tegen optimale condities. Om dit proces verder te optimaliseren zoeken wij een Buyer.

 

Wat ga je doen?

Als Buyer ben je binnen een team verantwoordelijk voor het inkopen van projectgerelateerde producten, diensten en investeringsgoederen. Je werkt in een team dat bestaat uit een senior buyer en een buyer. Op zowel operationeel als tactisch niveau werk je nauw samen met  verschillende afdelingen zoals Supply Chain, Quality Assurance en  Quality Control. Je verkent voortdurend de markt, op zoek naar innovaties die aansluiten bij de ontwikkeling van onze organisatie. Je initieert voorstellen voor het verbeteren van de bestaande inkoopprocessen.


Als buyer ben je met jouw collega’s verantwoordelijk voor:

 • Het selecteren van leveranciers
 • Het onderhandelen en maken van afspraken met leveranciers
 • Het managen van de prestaties van de leveranciers
 • Het verzorgen van de inkoopplanning

Vereisten

Om van de rol van Buyer een succes maken, neem jij mee:

 • Een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur in een commerciële richting
 • NEVI 1 of de bereidheid te willen behalen
 • 1 tot 2 jaar werkervaring in een technische (productie)omgeving
 • Passie voor inkoop en interesse in de pharmaceutische industrie
 • Kennis van leveranciersmanagement, contractmanagement en contractbeheer
 • Kennis van ERP-systemen is een pré, bij voorkeur heb je ervaring met SAP
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels.

Verder ben je een prettige gesprekspartner en beschik je over goede onderhandelingsvaardigheden. Je bent klant-, resultaat- en kwaliteitsgericht. Je werkt graag samen met je collega’s, maar bent ook goed in staat om zelfstandig aan de slag te gaan. Verder ben je ondernemend en heb je de ambitie om je verder te ontwikkelen naar een senior niveau.

 

Aanbod

Als Buyer kun je rekenen op een goed salaris (€ 2.425 – 3.548,27 bij 40 uur). Je kunt kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een 13e maand en bouw je pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat betekent dat er soms groeistuipen zijn. En het betekent ook dat er volop (carrière)mogelijkheden zijn voor mensen met passie en ambitie. Reken niet op een gespreid bed, wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien en een bijdrage te leveren aan onze ambitie om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


Ben jij de buyer die wij zoeken? Solliciteer dan nu via de ‘Solliciteerbutton’.


Informatie

Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met Marjolein Isarin (recruiter). Je kunt haar mailen via recruitment@bbio.nl of bellen op 030 800 4800.


Meer informatie over Bbio vind je op onze website: www.bbio.nl.