Applicatiebeheerder

Functieomschrijving

Weet jij alles van bedrijfssoftware, praat je graag met de eindgebruikers en zoek je continu naar oplossingen en verbeteringen in applicaties? Dan ben je misschien de Applicatiebeheerder die wij zoeken bij Bilthoven Biologicals!


Bilthoven Biologicals (BBio) is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP). Daarnaast maakt BBio BCG, een medicijn voor behandeling van blaaskanker. Sinds 2012 is het bedrijf onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume. BBio levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) voor het polio-eradicatieprogramma.


De afdeling IT houdt zich bezig met IT-projecten, applicatiebeheer van bijvoorbeeld SAP, FactoryTalk PharmaSuite en TrackWise, Computer System Validatie & Compliance en IT Governance. De meeste infrastructurele werkzaamheden worden momenteel uitbesteed aan een externe service provider. Er werken acht collega’s bij IT.


Voor de afdeling IT zijn wij op zoek naar een Applicatiebeheerder MES.


Functie

Als Applicatiebeheerder MES ben je verantwoordelijk voor de technische en functionele werking van de MES-applicaties die jij onder je hoede hebt.


Je bent er verantwoordelijk voor dat de applicaties voldoen aan de behoefte van de gebruikers en lost eventuele storingen zo snel mogelijk op.


Concreet bestaan je kernactiviteiten uit het:

  • Bewaken van de performance en continue beschikbaarheid van applicaties;
  • Analyseren van incidenten en het oplossen daarvan;
  • Beoordelen van de impact van incidenten en het informeren van de gebruikers hierover;
  • Uitvoeren en coördineren van de implementatie van updates en nieuwe releases van de applicaties;
  • Opstellen van het lifecycleplan voor de applicaties op basis van de releasekalender van de leverancier;
  • Inventariseren en beoordelen of de applicaties nog voldoen aan de functionele eisen en wensen van de gebruikers;
  • Doen van verbeter- en wijzigingsvoorstellen voor functionaliteiten en het opstellen van bijbehorende specificaties;
  • Uitvoeren en begeleiden test- en acceptatiewerkzaamheden;
  • Verzorgen van up-to-date applicatie- en gebruikersdocumentatie.

In deze rol rapporteer je aan de Manager IT.

Vereisten

Om met succes invulling te geven aan deze rol beschik je over een relevante MBO+ opleiding, Bedrijfskundige Informatica, aangevuld met kennis van bedrijfsprocessen. Je hebt 3 tot 5 jaar aantoonbare ervaring met Manufacturing Execution Systems (MES). Deze ervaring heb je opgedaan als Applicatiebeheerder of als Implementatieconsultant. Kennis van FactoryTalk is een absolute pré, net als (GMP) ervaring in de farmaceutische of food branche.


Je volgt de technische en functionele ontwikkelingen aangaande de applicaties. Je bent klantgericht en hebt een hands-on mentaliteit en bent flexibel. Je denkt oplossingsgericht en in mogelijkheden. Natuurlijk word je gewaardeerd om je deskundigheid en ben je sympathiek om mee te werken.


Voor deze functie is vaccinatie verplicht.

Een referentiecheck kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.


Aanbod
Als Applicatiebeheerder bij BBio kun je rekenen op een goed salaris (max. € 4.979,18 op basis van 40 uur en afhankelijk van leeftijd en ervaring). Bovendien ontvang je een 13e maand en kun je gratis gebruik maken van de sportschool op het terrein. Je kunt kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek en je bouwt pensioen op bij het gerenommeerde ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een bedrijf in de groei. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie. En soms zijn er ook groeistuipen. Reken niet op een gespreid bed, wel op de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien en een bijdrage te leveren aan onze ambitie om de kinderen in de wereld te beschermen met betaalbare vaccins.


Informatie

Spreekt deze rol je aan en pas je in het profiel, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren via de button ‘Reageer nu’ onderaan deze vacature.


Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marjolein Isarin, Recruiter.
Je kunt haar mailen via recruitment@bbio.nl of bel 030-800 4800.

Meer informatie over BBio vind je op onze website: www.bbio.nl


Aan intermediairs

Bilthoven Biologicals aanvaardt geen ongevraagde hulp van intermediairs/uitzendbureaus of andere derden voor deze vacature. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door genoemde partijen aan enige medewerker van Bilthoven Biologicals zonder geldige zoekopdracht van Recruitment, worden beschouwd als publieke informatie. Er zal aan genoemde partijen geen vergoeding zijn verschuldigd in geval een kandidaat wordt aangenomen van wie ongevraagd het cv en/of andere gegevens zijn toegestuurd. Dit is ook van toepassing als bij de cv’s andere documenten als inkoop- en/of leveringsvoorwaarden zijn toegevoegd. Bij aanhoudende acquisitie behoudt Bilthoven Biologicals zich het recht voor juridische stappen te ondernemen.